Joaquin je postao deda španske La Lige

Nakon što je Aduriz otišao u penziju

Joaquin je postao deda španske La Lige

Kapiten Real Betisa Joaquin Sanchez postao je deda španske La Lige nakon što je napadač Athletic Bilbaa Aritz Aduriz odlučio otići u penziju. 

Aduriz i Joaquin su rođeni 1981. godine s tim da je Aritz nešto stariji jer je rođen u februaru a Joaquin u julu.

Obzirom da od sljedeće sezone legendu Bilbaa više nećemo gledati na fudbalskim terenima, to znači da će krilo Betisa postati najstariji igrač lige.

Joaquin za dva mjeseca puni 39. godina, a obzirom da je u decembru potpisao novi jednogodišnji ugovor s Betisom mogao bi u kopačkama ući i u petu deceniju života.

Uprkos poznim igračkim godinama, nekadašnja velika želja londonskog Chelseaja još uvijek ima mnogo toga za ponuditi na fudbalskim terenima, a dokaz za to je i statistika iz ove sezone.

U svim takmičenjima upisao je 28 utakmica, postigao čak 10 golova i dodao dvije asistencije. Ove sezone je oborio rekord kao najstariji igrač u najjačem španskom prvenstvu koji je postigao hat-trick. Bilo je to protiv Athletic Bilbaa u pobjedi od 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom da je već sada živa legenda La Lige vrijedi pomenuti i ekipe u kojima je igrao tokom karijere, a to su osim Betisa Valencia, Malaga i Fiorentina. U La Ligi je upisao ukupno 544 utakmice, postigao 76 golova i dodao 56 asistencija.

Inače, na drugom mjestu najstarijih fudbalera La Lige nalazi se golman Espanyola Diego Lopez koji je samo četiri mjeseca mlađi od Joaquina, a iza slijedi napadač Getafea Jorge Molina s 37 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi