Svi pričaju od odlasku Bellinghama u Real Madrid, a milionski transfer pravi i njegov brat Jobe

Ljeto za pamćenje porodice Bellingham

Svi pričaju od odlasku Bellinghama u Real Madrid, a milionski transfer pravi i njegov brat Jobe

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Jude Bellingham ovog ljeta sigurno napušta Borussiju Dortmund i kako stvari stoje prelazi u Real Madrid, no on nije jedini u porodici koji će napraviti transfer. I njegov brat odlučio je da mijenja klub, a i taj transfer će biti milionski.

Jude Bellingham je prema mišljenju mnogih u subotu odigrao posljednju utakmicu u dresu Borussije Dortmund jer je odlučio da je vrijeme da nakon tri godine napusti njemački klub i napravi iskorak u karijeri.

Za sve saigrače, trenere i uposlenike kluba je imao prigodne poklone na oproštaju, a očekuje se da će Dortmund od prodaje engleskog reprezentativca inkasirati preko 100 miliona eura.

Već se neko vrijeme špekuliše o tome da Bellingham gotovo sigurno ide u Real Madrid i da je njegov transfer u redove kraljevskog kluba dogovoren, te da se sada čeka samo zvanična potvrda klubova.

Međutim, u porodici Bellingham ovog ljeta će biti dosta uzbudljivo jer Jude nije jedini koji pravi transfer.

I njegov mlađi brat Jobe odlučio je da je vrijeme da promijeni klub. Baš kao Jude i on je ponikao u Birminghamu i ove sezone ovaj 17-godišnjak je igrao za prvi tim u Championshipu i skrenuo je pažnju na sebe odličnim igrama.

Oglasi

Jobe inače igra također veznog igrača, a po potrebi može pokriti i krilne pozicije. S Birminghamom ima ugovor na još godinu dana, no Fabrizio Romano je potvrdio da će gotovo sigurno napustiti klub.

Ovaj 17-godišnjak je na meti Sunderlanda i kako stvari stoje već početkom iduće sedmice će sigurno potpisati za taj klub.

Sunderland se također takmiči u Championshipu i cilj im je da se iduće sezone konačno vrate u Premier ligu. Ove sezone su uspjeli da izbore play-off za Premiership, ali su ispali već u polufinalu od Lutona koji je na kraju i izborio plasman u elitni dio takmičenja u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jobe neće napraviti tako zvučan i unosan transfer kao njegov brat, ali i njegova odšteta je milionska. Naime, Birmingham će od transfera mlađeg Bellinghama inkasirati oko četiri miliona eura.

Obojica su ponikli u Birminghamu, a ovaj klub je prije skoro tri godine od prodaje Judea u Dortmund zaradio čak 25 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi