Provokacija za cijeli svijet stigla je direktno iz Bijele kuće
Joe Biden odlučio je iskoristiti nepopularni izraz za ostatak svijeta

Joe Biden se oglasio

Provokacija za cijeli svijet stigla je direktno iz Bijele kuće

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država danas u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru igra meč protiv Nizozemske, a podrška američkim fudbalerima uz provokaciju dobrog dijela svijeta stigla je od predsjednika Joea Bidena.

Sjedinjene Američke Države prošle su u osminu finala Svjetskog prvenstva s pet osvojenih bodova u grupi s Velsom, Engleskom i Iranom, te su kao drugoplasirani tim grupe za protivnika dobili Nizozemsku.

U ovom duelu Amerikanci su blagi autsajderi i kladionice nešto veće šanse za prolaz daju selekciji Nizozemske.

Fudbaleri SAD-a ponovo će imati jako dobru podršku. Pred ovaj meč oglasio se i predsjednik Joe Biden koji je uputio provokativnu rečenicu za cijeli svijet.

"Zove se soccer! Naprijed SAD! Momci, vi to možete", rekao je predsjednik Biden.

Oglasi

I tokom prethodnih utakmica na Svjetskom prvenstvu američki navijači su često uzvikivali da je ovo igra koja se zove 'soccer' i tako su nervirali ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Poznati su sastavi za današnji meč. Selektori su se odlučili na ove ekipe:

Nizozemska: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, Dumfries, De Roon, De Jong, Blind, Klaassen, Gakpo, Depay.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

SAD: Turner, Dest, Zimmerman, Ream, Robinson, Adams, McKennie, Musah, Weah, Pulišić, Ferreira.

Glavni sudija ovog meča je Brazilac Wilton Sampaio, a pomoćnici su mu Bruno Boschillia i Bruno Pires. Četvrti sudija je Andre Matonte Cabrera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi