Nije se ni ohladio od utakmice, a počeo je da pije: Krenuo je s pivom, završio ni sam ne zna s čim

Video je postao hit na društvenim mrežama

Nije se ni ohladio od utakmice, a počeo je da pije: Krenuo je s pivom, završio ni sam ne zna s čim

A. Čaušević

Da fudbaleri vole uživati u pivu nije nikakva novost, ali da to neki rade usred sezone i to odmah nakon utakmice je prava rijetkost. Upravo iz tog razloga jedna scena iz Italije je obišla fudblaski svijet i postala je viralna na društvenim mrežama. 

Joel Pohjanpalo doslovce je osvojio Veneciju i navijače italijanskog kluba. Finskom napadaču rođenom 1994., koji je prošlog ljeta stigao  iz Bayer Leverkusena, trebalo je vrlo malo vremena da ukrade show svima u članu Serije B. 

Inteligentan i pažljiv igrač na terenu, Pohjanpalo je u Mlečane stigao gotovo slučajno, kao svjedok na vjenčanju vratara Joronena koji je tada klubu preporučio da ga kupe.

Treći Finac u ekpi nakon Joronena i Maenpaa, 28-godišnji bivši član Bayera sebi otvara važan prostor jer je već postigao dvet golova i upisao šest asistencija u 23 sezonska nastupa za Veneziu.

Apsolutno važne brojke koje potvrđuju kvalitetu igrača koji je jučer, u domaćem dvoboju protiv SPAL-a, upisao još dvije asistencije, pridonijevši vrlo važnom trijumfu(2:1) protiv ekipe Danielea De Rossija.

Oglasi

Stigao je u Veneciju kako bi odmah vratio ekipu u Seriiju A, ali trenutno su igrači ove ekipe sa 27 osvojenih bodova u donjem dijelu tabele.

Prvenstvo je još dugo, a Serie B uvijek vrlo nepredvidiva do posljednjeg kola. Zbog čega je igrač želio proslaviti jučerašnji uspjeh tako što je na kraju utakmice otrčao do šanka venecijanskog stadiona i otišao uživati u čaši piva.

Na videu koji je odmah postao viralan na društvenim mrežama, vidi se kako igrač izlazi na teren iz tunela. U rukama Pohjanpalo drži čašu piva koju počinje ispijati prije nego što su ga navijači počeli dozivati.

Igrač je vjerovatno otišao do bara u okviru stadiona kako bi na originalan način proslavio drugi uzastopni trijumf svog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vidjeti igrača kako ulazi na teren na tako nonšalantan način oduševio je prisutne navijače na tribinama. Od igrača su tražili selfie i pozdrav kroz videe na društvenim mrežama.

Pohjanpalo je ispunio želje fanovima i to sve dok u rukama drži čašu piva koju koju je ispio s merakom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti