"Hoću pivo, napraviću lom": Najveći fudbalski pivopija igra za poznati klub i prvi je strijelac lige

Ne može bez "ječmenog soka"

"Hoću pivo, napraviću lom": Najveći fudbalski pivopija igra za poznati klub i prvi je strijelac lige

A. Čaušević

Mnogi fudbaleri se poznati da vole alkohol, međutim jedno ime se posljednjih mjeseci našlo u centru pažnje jer dok njegovi saigrači odlaze u svlačionicu i obično jedu pizzu, on odlazi u pub na stadionu po pivo. 

Finski reprezentativac i napadač poznatog italijanskog kluba Venecije, Joel Pohjanpalo, je trenuno najbolji strijelac Serije B sa 16 golova. Uz to na svom kontu ima i šest asistencija.

Fudabaler s kojim se priliku imala upoznati i publika u BiH tokom reprezentativnih mečeva sa Finskom je za vikend imao nezaboravan meč pošto je postigao četiri gola u pobjede Venecije nad Modenom sa 5:0.

Pohjanpalo slovi za najvećeg pivopiju u svijetu fudbala što je potvrdio i nakon meča protiv Modene. Dok su njegovi saigrači otišli u svlačionicu, Finac se otišao u po čašu "ječmenog soka."

Pohjanpalo je snimljen od strane prisutnih navijača na tribinama kako odlazi do kioska koji se nalazi tik uz teren venecijanskog stadiona.

Oglasi

Finac mirno traži pivo koje dobiva za manje od sekunde. Uzima ga u ruke, brzi pogled prema navijačima i odlazi s prvim gutljajem da bi potom nastavio put ka svlačionici.

U potpunom spokoju efikasni napadač se pokazuje onakvim kakav jest, ne skrivajući se od navijača koji jedino žale što ga nisu imali u Veneciji prošle godine kada bi možda napadač njegovog kalibra i njegovih brojki bio dovoljan za ostanak u Seriji A.

Napadač je postao prvi igrač Venezije koji je zabio četir gola u utakmici Serije A ili Serije B u ovom stoljeću.

Četvrti je koji je postigao četiri gola između prve i druge lige u najjačih pet evropskih liga u sezojni 22/23, nakon Krassa (St. Etienne), Kleindiensta (Heidenheim) i Castellanosa (Girona).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrač koji osim fudbala i golova ima još jednu strast: pivo. Još zimus nakon pobjede protiv SPAL-a, pojavio se u baru na terenu na kraju utakmice tražeći pivo. Ritual koji se ponovio i na kraju utakmice protiv Modene kada je zaludio navijače.

Venezija je u prvom dijelu sezone bila u donjem dijelu tabele, ali se na krilima finskog napadača vratila u igru za plasman u play-off za promociju u Seriju A. Sa vezane tri pobjede došli su na bod od mjesta koje donese borbu za promociju tri kola prije kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi