John Terry je imao odličan razlog da napusti Aston Villu

Pridružit će se Lampardu?

John Terry je imao odličan razlog da napusti Aston Villu

E. Čaušević

Iskusni engleski defanzivac John Terry prije nekoliko dana odlučio je da neće ostati u Aston Villi i naredne sezone.

Terry je u ovaj klub stigao prošlog ljeta iz Chelseaja kao slobodan igrač, ali je nakon samo jedne sezone odlučio da neće produžiti saradnju s Aston Villom. Ovaj klub igrao je u finalu doigravanja za povratak u Premiership, ali na kraju nisu uspjeli da savladaju Fulham.

Ipak, engleski mediji prenose da je Terry već ranije odlučio da će napustiti Villu, ali će ostati u Championshipu. Navodno, iskusni defanzivac je znao da će njegov bivši saigraš Frank Lampard postati novi trener Derbyja i čekao je samo zvaničnu potvrdu.

Kako pišu otočki mediji Terry je zbog toga odlučio da neće ostati u Villi i da će potpisati za Derby. Na taj način nekadašnji kapiten Chelseaja želi da pomogne svom bivšem saigraču za koga je ovo prvi ozbiljniji trenerski posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi