Jokanović kandidat za preuzimanje Southamptona

Srbijanski trener trenutno vodi Fulham

Jokanović kandidat za preuzimanje Southamptona

Srbijanski trener Slaviša Jokanović mogao bi da preuzme kormilo Southamptona, prenose brojni mediji sa Otoka.

Southampton u posljednje vrijeme ne igra baš najbolje i trenutno se nalazi na 17. mjestu u Premier ligi, a zbog cijele situacije su razočarani i navijači, pa otvoreno traže promjene.

Ceh za loše rezultate će, po svemu sudeći, platiti trener Mauricio Pellegrino, a u britanskim medijima se već uveliko špekuliše o njegovom nasljedniku. Najveće šanse navodno ima Slaviša Jokanović, koji ima sjajnu sezonu u Fulhamu koji je trenutno na četvrtoj poziciji Championshipa i ima realne šanse za play-off.

Jokanović se i ranije dovodio u vezusa klubovima iz elitnog ranga, ali do saradnje nikada nije došlo, pa ostaje da se vidi hoće li konačno dobiti šansu da se oproba u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Jokanovića, jedan od kandidata za klubu Southamptona je i Graham Potter, koji radi sjajan posao u švedskom Ostersundsu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi