Jokić siguran, Marjanović pod upitnikom

Srbija jača za dva NBA igrača?

Jokić siguran, Marjanović pod upitnikom

D. Vejo

Košarkašima Srbije predstoji kvalifikacioni turnir za mjesto koje vodi na Olimpijske igre u Riu. Želje Aleksandra Đorđevića je da za reprezentaciju igraju Nikola Jokić i Bobi Marjanović, međutim nastup jednog od njih je upitna.

Kako sada stvari stoje Nikola Jokić član Denver Nuggetsa strpljivo čeka priliku da se odazove pozivu Đorđevića za kvalifikacioni turnir koji se igra u Beogradu. Isti slučaj je i kod gorostasnog centra Bobija Marjanovića samo što postoje komplikacije kada je klub u pitanju.

Naime, problem je u tome što se kvalifikacioni turnir igra u periodu (od 4. do 9. jula) kada bi Marjanović trebalo da potpiše novi ugovor sa San Antonio Spursima. Ali, ukoliko ne bude na raspologanju za turnir, on će svakako biti spreman za same igre u Brazilu ukoliko Srbija ovjeri plasman na OI.

Podsjetimo, protivnici reprezentaciji Srbije u borbi za OI su Česka, Angola, Japan, Letonija i Portoriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi