Igrao za Zmajeve, nije imao automobil, nakon treninga autobusom se vraćao kući

Tako je bilo

Igrao za Zmajeve, nije imao automobil, nakon treninga autobusom se vraćao kući

Adnan Beganović

Malo je danas u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrača kakav je svojevremeno bio Omer Joldić. Svaku utakmicu, nije bilo važno za koga i protiv koga igra, davao je svoj maksimum, a to su znali prepoznati i navijači.

Bio je ljubimac "Fukara" i Manijaka", a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je upisao više od 20 nastupa za A reprezentaciju.

No, da su u ne tako davnoj prošlosti i danas, stvari mnogo drugačije i o fudbalu, može se najbolje vidjeti iz Joldićeve izjave u kojoj se "vratio" na ta stara vremena kada je nastupao za Bosnu i Hercegovinu.

"Igrao sam kod selektora Faruka Hadžibegića, bile su kvalifikacije za EP 2000. godine. Imao sam sreću da sam igrao u društvu Konjića, Barbareza, Hibića, Varešanovića i da ne nabrajam dalje. Bila je srijeda, igramo protiv Češke koja je prošla kvalifikacije bez poraza", sjeća se Joldić, pa dodaje:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Srijeda je, utakmica u Teplicama, četvrtak povratak za Bosnu. U petak završavam trening sa Slobodom i na autobuskom stajalištu na stadionu Tušanj čekam autobus za Srebrenik. Znači igrao

sam za A reprezentaciju, a nisam imao automobila. Vozario sam svaki dan 36 kilometara u jednom, 36 u drugom pravcu".

Top Komentari

Anonymous
Moj Jolda danas je sve o licnom interesu...ne igra se vise ni za klubove a kamol' za reprezentaciju srcem kao sto je se nekad igralo.
2 0
Sanagoal
Čuj 2000 pa kao da je prije 100 godina bilo. U 2000 godini je Figo prešao u Real za 60 miliona. I tad su cifre bile nenormalne ali u BiH se i sad za siću igra.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi