Kapiten zbog žene ostavio sve i usred sezone prekinuo karijeru: Iza svega se krije potresna priča!

Objasnio je i zašto

Kapiten zbog žene ostavio sve i usred sezone prekinuo karijeru: Iza svega se krije potresna priča!

Admin Čaušević

Život je prošao kao tren. Prije nekoliko sedmica odlični fudbaler je najavio da se bliži kraj njegovoj karijeri iako je u najboljim fudbalskim godinama. Bio je to šok za sve, a sada je donio konačnu odluku da više ne igra.

Kapiten Las Palmasa Jonathan Vieria odlučio je da obustavi svoju karijeru zbog bolesti žene, ovaj 34-godišnjak je saopštio tu vijest putem društvenim mreža.

Vieire nije bilo u sastavu za utakmicu protiv Raya Vallenaca što je proširilo glasine šta se dešava sa iskusnim ofanzivcem stigla je vijest da će privremeno okačiti kopačeke o klin.

U utorak navečer Vieirina supruga Estefania je putem Instagrama poručila kako su "detektirali tu prokletu riječ u meni", pod tim je mislila na tumor maternice koji je već uklonjen.

Sve to je utjecalo i na Vieiru koji je odlučio fudbal ostaviti po strani sve dok se njegova žena u potpunosti ne oporavi.

Oglasi

"Uvijek ovako s osmijehom. To je bilo naše najbolje oružje. Volim te", poručio je Španac koji sa suprugom ima jednog sina.

Nakon što se oglasio Vieiri su počele stizati poruke podrške, prije svih od saigrača. Za sada nije poznato kada bi se mogao vratiti na teren.

U prvih sedam mečeva ove sezone Vieira je bio kapiten Las Palmasa, međutim posljednjih nekoliko sedmica se moglo nagovijesti da nešto nije uredu.

Prvo je protiv Celte završio na klupi, a kada je ušao u igru zabio je gol i asistirao u pobjedi 2:1. Protiv Villarreala je također bio na klupi, dok protiv Rayo Vallecana uopšte nije igrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vieira je svoje prve fudbalske korake započeo u Las Palmasu poslije čega je pormijenio niz klubova, a odličan transfer je realizovao 2018. godine kada je otišao u Kinu za 11 miliona eura.

Kući se vratio na ljeto 2021. godine, a sada ga je najveće životno iskušenje natjeralo da okači kopačke o klin, barem na neko vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi