La Liga je postala prava komedija: Čak 15 igrača pilo kafu, pa jedva stiglo na utakmicu

Stigli su naknadno nekoliko sati kasnije

La Liga je postala prava komedija: Čak 15 igrača pilo kafu, pa jedva stiglo na utakmicu

Edmir Škorić

U nedjelju će Sevilla igrati protiv Las Palmasa meč 5. kola španske La Lige u 18:30 sati, a pred isti gosti su se našli u velikim i bizarnim problemima.

Početak avanture Las Palmasa sa La Ligom nije dobar. Novajlija još nije pobijedio i nakon četiri kola nalazi se na dalekom 18. mjestu sa samo dva boda.

Ovaj bodovno saldo su stekli sa dva remija nakon četiri odigrana susreta. Igrači računaju na iskorak u nedjeljnoj utakmici protiv Seville. Međutim, neočekivano su naišli na veliki problem.

Naime, na aerodromu u Gran Kanariji došlo je do zabune, pa čak 15 igrača Las Palmasa nije stiglo na let, zbog čega je klub morao da unajmi drugi avion. Sam razlog kašnjenja bio je bizaran.

Dan prije zakazane utakmice, u subotu, kompletna ekipa trebala je da ode u Sevillu i da se odmori te ujedno aklimatizuje na novo mjesto. Međutim, stigli su samo neki od igrača i članova stručnog štaba. Čak 15 igrača i dva fizioterapeuta propustili su let.

Oglasi

„Preostali ljudi će danas u 19:00 leteti unajmljenim Binterom, čiji je kurs brzo improvizovan kako bi cijeli tim mogao da prespava tu noć u Sevilli. Zahvaljujući Binteru, uspjeli smo da pronađemo oba dostupna aviona i posada da sanira incident", piše u saopštenju.

AS je objavio više detalja o kašnjenju gostiju. Ispostavilo se da je prvobitni let kasnio, pa su 15 nogometaša i dva fizioterapeuta otišli u jedan od najpopularnijih kafića na Gran Kanariji. Opuštali su se uz kafu, a kada su se vratili, aviona više nije bilo.

Ipak, čini se da igrači ne bi trebali imati problema da stignu u Sevillu na vrijeme. Utakmica je na programu u nedjelju, 17. septembra, od 18.30 sati.

Bit će teško prognozirati rezultat ovog meča, ali je činjenica da se radi o timovima koji nakon četiri kola i dalje nema pobjedu u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je na samom dnu tabele bez ijednog boda nakon tri odigrana meča. Las Palmas dakle ima dva boda i utakmicu više od današnjeg rivala.

Španska La Liga prepuna je nevjerovatnih stvari, raznih skandala, pa ne čuide ni ovakve stvari da nogometaši zbog odlaska na kafu zakasne na let.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi