Realov najveći promašaj izabrao najboljeg Galaktikosa: Ni Zidane ni Ronaldo, već najpodcjenjeniji

Iznenadio izborom

Realov najveći promašaj izabrao najboljeg Galaktikosa: Ni Zidane ni Ronaldo, već najpodcjenjeniji

Admin Čaušević

Rijetko koji fudbaler bi se usudio odbiti poziv Real Madrida, pogotovo ukoliko igra u klubu koji nije u rangu popularnih Kraljeva. 

Početkom milenijuma dolaskom Florentina Pereza počela je era stvaranja famoznih Galaktikosa, jedne od najjačih ekipa u historiji fudbala.

Perez je na Santiago Bernabeu uspio dovesti nekolicinu tada najvećih svjetskih zvijezda poput Zinedinea Zidanea, Ronalda da Lime i Davida Beckhama.

Među novim licima u svlačionici bio je i fudbaler koji se smatra najvećim promašajem u historiji Kraljeva. Riječ je o defanzivcu Jonathanu Woodgateu.

Woodgate je stigao iz Newcastle Uniteda za 18 milion eura i njegov transfer je za mnoge bio veliko iznenađenje obzirom na stalne probleme sa povredama.

Page 3 - 6 players whose careers dipped after joining Real Madrid

Oglasi

Za dvije godine koliko je bio na Santiago Bernabeu stadionu uspio je skupiti svega 14 nastupa, a od njega se očekivalo da postane nositelj odbrane.

Obzirom da je dijelio svlačionicu sa brojnim zvučnim imenima Woodgate je u razgovoru s novinarima izabrao najboljeg Galaktikosa i njegov izbor je bio pravo iznenađenje.

Woodgate se odlučio za Jose Mariu Gutierreza, poznatog kao Guti. Sjajni veznjak je stalno bio u sjeni mnogo većih zvijezda, ali je sigurno jedan od najboljih u toj generaciji Kraljeva.

"Ronaldo je na terenu bio izuzetan, kad je htio mogao je riješiti utakmicu niotkuda. Ali za mene je najbolji bio Guti. Guti nije bio s ovog svijeta", kazao je nekadašnji štoper te nastavio:

"Kada ste s njim u ekipi na treningu s lakoćom ćeš pobijediti. Dominirao je u svemu, dominirao je u igri. Bio je tako dobar. Vidio je stvari koje niko drugi nije."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Engleski fudbaler se od fudbala oprostio prije šest godina. Poslije toga se posvetio trenerskom poslu. Trenutno je bez angažamana nakon što je napustio Bournemouth poslije isteka ugovora.

Inače, Guti je bio član Reala od 2005. do 2010. godine. Bio je član prve generacije Galaktikosa od 2002. do 2006. godine, a nešto kasnije je dijelio svlačionicu i sa budućim zvijezdama kao što su Karim Benzema i Cristiano Ronaldo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Dobro rece covjek na treningu....ovaj i guti su igrali na treningu i pobjedjivali.
1 2
Malmi_Suomi
Guti numero 14 extra " srednji igrač " a ovaj promašaj englez broj 19 " gluho bilo" promašaja-:))
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti