Manchester United prodaje iskusnog defanzivca, ali niko ga ne želi
FOTO - EPA

Jones na transfer listi

Manchester United prodaje iskusnog defanzivca, ali niko ga ne želi

A. Beganović

Manchester Uited svim silama želi prodati Phila Jonesa, ali nikako da se planovi Crvenim đavolima ostvare.

Engleski mediji danas javljaju da je United 29-godišnjeg defanzivca stavio na transfer listu, ali za njegovim uslugama nema zainteresiranih klubova.

Jones nije igrao godinu i pol zbog teške povrede koljena, pa vjerovatno i zbog toga nema ponuda za nastavak karijere, a ugovor sa Unitedom mu važi do ljeta 2023. godine.

Godišnje zarađuje oko četiri miliona futni, a menadžer Crvenih đavola Ole-Gunnar Solskjaer ne vidi ga u svojim planovima iako je sa ekipom putovao na predsezonske utakmice.

Ovaj 29-godišnji defanzivac karijeru je počeo u Blackburnu, a na ljeto 2011. godine stigao je na Teatar snova. Za United je ukupno odigrao 224 utakmice i pritom je postigao šest pogodaka kojima je dodao 10 asistencija.

Svjevremeno je nastupao i za omladinske selekcije Engleske, a za A tim odigrao je ukupno 27 utakmica, no nije se upisivao u listu stijelaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, United je prije nekoliko dana ozvaničnio dolazak Raphaela Varanea iz Reala koji bi u narednim godinama trebao biti glavni igrač u odbrani.

Iako službeno nije poznato koliko je engleski klub španskom platio na ime obeštećenja špekuliše se sa iznosom od 40 do 45 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Eric baily tata odbrane njega ako prodaju oni su budale. Ovog nece ni rodena majka ionako
3 0
Daree13
Ovog mogu samo pokloniti nekome
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi