Šok i nevjerica u svlačionici: Trener saopštio početni sastav, a on napravio haos i izbačen iz ekipe

Mislio da će igrati od prve minute

Šok i nevjerica u svlačionici: Trener saopštio početni sastav, a on napravio haos i izbačen iz ekipe

Endin Čaušević

Liverpool je za vikend na svom terenu pobijedi Nottingham Forest sa 3:2 u meču 32. kola engleskog Premiershipa. U centru pažnje nakon utakmice našao se iskusni veznjak Jonjo Shelvey kojeg uopšte nije bilo u sastavu za meč na Anfieldu iako se očekivalo da će igrati od prve minute. Ipak, engleski mediji otkrili su kakav skandal se desio i zašto je Shelvey na kraju suspendovan.

Na Anfieldu smo gledali veoma uzbudljivu utakmicu, a posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme u kojem smo vidjeli svih pet golova.

Liverpool je do pobjede došao na krilima sjajnog Dioga Jote koji je zabio dva gola, dok je jednom mrežu gostiju zatresao i Mohamed Salah.

S druge strane, golove za Nottinhgam postigli su Williams i Gibbs-White, ali to nije bilo dovoljno gostima da izbjegnu poraz protiv Liverpoola i dođu do bodova u grčevitoj borbi za opstanak.

Mnogi su bili zbunjeni što se Jonjo Shelvey nije našao u sastavu Nottinghama za okršaj protiv nekadašnje ekipe. Očekivalo se da će iskusni veznjak zaigrati od prve minute na Anfieldu, ali na kraju uopšte nije bio u konkurenciji za meč.

Špekulisalo se da se radi o nekoj povredi i da je iskusni veznjak zbog toga propustio utakmicu protiv bivšeg kluba, ali engleski mediji na kraju su saznali šta se zapravo dešavalo u svlačionici Nottingham Foresta.

Oglasi

Telegraph je objavio da je problem nastao kada je trener Steve Cooper saopštio Shelveyju da neće igrati od prve minute protiv Liverpoola i da će ostati na klupi, a njemu je takva odluka teško pala.

Došlo je do žestoke svađe Shelveyja i Coopera, te je igrač Nottinghama rekao sve i svašta svom treneru što je šokiralo sve u svlačionici. Imao je veliku želju da od prve minute igra na Anfieldu, ali mu to nije ispunjeno.

Na kraju je Cooper odlučio da zbog bezobraznog ponašanja Shelvey uopšte neće biti u sastavu za tu utakmicu, te je trenutno suspendovan i nije jasno kada će se vratiti u konkurenciju za mečeve Nottinghama.

Shelvey je početkom mjeseca imao i problema s povredom, ali se uspio oporaviti i očekivao je očito da će igrati od prve minute, a kada je saznao da se to neće desiti nije reagovao baš na profesionalan način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cooper je razočaran i iznenađen takvim ponašanjem iskusnog veznjaka, a Englezi pišu da će Shelveyju sada trebati čudo da ponovo stekne povjerenje svog trenera i vrati se u sastav ovog tima.

Svađa Coopera i Shelveyja desila se na timskom sastanku pred utakmicu protiv Liverpoola kada je trener Nottinhgama saopštio kojih 11 igrača će igrati od prve minute na Anfieldu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi