Trese se Istanbul: Nakon Džeke u Fenerbahče stiže i zvijezda Liverpoola?

Pregovori su već u toku

Trese se Istanbul: Nakon Džeke u Fenerbahče stiže i zvijezda Liverpoola?

E. Čaušević

Fenerbahče je ovog ljeta najavio velika pojačanja jer klub želi da se vrati na tron Turske, a da misle ozbiljno pokazao je dolazak Edina Džeke. No, Dijamant čini se neće biti najzvučnije pojačanje Fenera ovog ljeta jer se s turskim klubom uveliko povezuje zvijezda Liverpoola, a pregovori su već u toku.

Fenerbahče već devet godina čeka na titulu prvaka Turske jer je ovaj velikan iz Istanbula zadnji put prvak bio još 2014. godine, a nakon toga počela je suša koja još uvijek nije završena.

Čelnici Fenera odlučni su da prekinu krizu rezultata i konačno titulu vrate u ruke ovog kluba, a da misle ozbiljno pokazali su na samom početku ljeta kada su se već okrenuli dovođenju novih pojačanja.

Prvo veliko ime koje je ovog ljeta stiglo u Fenerbahče je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je potpisao dvogodišnji ugovor, a iako ima već 37. godina sigurno je da će biti veliko pojačanje.

Međutim, čini se da Džeko nije najzvučnije ime koje Fener želi dovesti ovog ljeta, te izgleda da su se dovođenjem Dijamanta čelnici ovog kluba samo zagrijavali.

Oglasi

Naime, prethodnih dana uveliko se piše o tome da bi zvijezda Liverpoola mogla stići u Fenerbahče, a riječ je o španskom veznjaku Thiagu Alcantari koji ozbiljno razmatra ponudu turskog velikana.

Thiago će prema svemu sudeći napustiti Anfield, a Fener je upravo klub koji je za njega pokazao najveći interes. Pregovori su navodno već počeli, a da Španac napušta Liverpool pokazao je i na Twitteru.

Navijači Redsa shvatili su da je Thiago na Instagram profilu iz opisa izbrisao da je igrač Liverpoola i to je samo jedan od dokaza koji pokazuju da je Španac već spakovao kofere.

Fenerbahče mu nudi trogodišnji ugovor i dosta veću platu, a da li će na kraju Thiago izabrati da se pridruži Džeki u klubu iz Istanbula ostaje nam da vidimo.

Ovaj 32-godišnjak s Redsima ima ugovor na još godinu dana, a njegov transfer trebao bi iznositi oko deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Thiago je u Liverpool stigao prije tri godine iz Bayerna sa 22 miliona eura, a u karijeri još je igrao za Barcelonu u kojoj je i ponikao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Jesu li opet u transu ili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi