Totalni promašaj magične bočice u krucijalnim momentima u finalu Eura!

Engleska izgubila od Italije

Totalni promašaj magične bočice u krucijalnim momentima u finalu Eura!

A. Čaušević

Koliko god to zvučalo paradaksolano izvesti penal uopšte nije lako jer golmani provode sati studirajući potencijalne izvođače, pogotovo na velikim takmičenjima. 

Finale Evropskog penala je okončano penal lutrijom, na kraju su Italijani pobijedili Engleze sa 3:2 nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1, te sa ukupnih 4:3.

Jordan Pickford je ponovo imao pomoć magične bočice baš kao 2018. na Svjetskom prvenstvu, ali opet su ga izdali saigrači.

Sjajni golman Tri lava je uspio odbraniti dva penala, uključujući i jedan nepogriješivom Jorginhu, međutim našao se na gubitničkoj strani.

Međutim, na bočici nije bilo niti jednog od igrača koji su šutirali penale. Alessandro Florenzi, Giacomo Raspadori, Rafael Toloi, Bryan Cristante, Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni i Ginaluigi Donnarumma su bili ispisani na jednoj strani.

Za Azzurre su kaznene udarce šutirali Dominico Berradi, Andrea Belotti, Leonardo Bonucci, Federico Bernardeschi i Jorginho, a golman Evertona je osim Jorginhu odbranio penal i Berrardiju.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ipak, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka nisu uspjeli realizovati svoje penale pa su na kraju Englezi izgubili.

Interesantno Pickford je trebao šutirati šesti penal za Englesku, ali taj trenutak nije dočekao. Ovaj 27-godišnjak je šutirao penal u Ligi nacija protiv Švicarske 2019. godine i bio je siguran.

Oglasi