Nije Koeman jedini krivac: Ovo je čovjek koji je Pjanića 'otjerao' iz Barcelone
Foto - Instagram

Nije podnosio bh. veznjaka

Nije Koeman jedini krivac: Ovo je čovjek koji je Pjanića 'otjerao' iz Barcelone

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) iza sebe ima poprilično teške dvije sezone.

Sjajni bh. veznjak potpisao je za Barcelonu u augustu 2020. godine. Ovim potpisom ispunio je san, ali se taj san ubrzo pretvorio u pravu noćnu moru.

Dolaskom Ronalda Koemana na klupu katalonskog velikana Pjaniću su vrata prvog tima doslovno zatvorena. Nizozemac nije računao previše na bh. fudbalera te mu je dopustio nastup u 30 utakmica u kojima je uglavnom ulazio s klupe u finišu.

Žestok je Koeman bio prema Miralemu koji je potom odlučio da prošlu sezonu ode daleko od ovog kluba i svoju sreću je pronašao u ekipi Bešiktaša.

Ipak, sada se vratio spremniji nego ikad. Čeka šansu za igru kod Xavija Hernandeza, a proteklih dana se otkrilo i ko je čovjek koji je pored Koemana najzaslužniji za loše dane Miralema Pjanića u Barceloni.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSkHyupqENw/[/instagram]

Oglasi

To je tadašnji Koemanov pomoćnik Alfred Schreuder. On je taj koji je 'blatio' Pjanića kod Koemana i predložio mu je da na njegove usluge više ne računa.

Na kraju se to i desilo pred početak prošle sezone. Pjanić je izbačen iz svih planova i u posljednji čas stigao je spas odlaskom u Bešiktaš.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cb5wQhcMkIX/[/instagram]

Era Koemana i Schreudera na Camp Nou nije dugo trajala nakon odlaska Pjanića. Dobili su otkaze u novembru, Koeman je potom završio klupsku karijeru i nakon Svjetskog prvenstva ponovo će preuzeti reprezentaciju Nizozemske.

S druge strane Alfred Schreuder je dobio posao iz snova. On je zamijenio Erika ten Haga na klupi Ajaxa, no na početku sezone se nije proslavio jer je izgubio meč Superkupa od velikog rivala PSV-a.

Ovaj 49-godišnji stručnjak je pored Barcelone gdje je bio asistent prošle sezone kratko radio u Club Bruggeu, a ranije je radio kao asistent u Ajaxu, Tweenteu i Hoffenheimu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfGgnSeD9sy/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, kao glavni trener je vodio Twente, Hoffenheim te Club Brugge kojeg je odveo do titule prvaka prošle sezone.

Miralem Pjanić je s druge strane spreman za novi početak u dresu Barcelone i debitantski nastup kod Xavija mogao bi upisati već tokom vikenda protiv Real Sociedada.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Trag mu se zameo!
3 0
Ratnik
Ma to su 2 najveca idijota sto sam vidio i sto se bave s tim poslom, racisti ;)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi