Dječak molio kapitena poznatog kluba za dres, nije ga dobio: Istina je učinila samo da klimne glavom

Scena iz Nizozemske

Dječak molio kapitena poznatog kluba za dres, nije ga dobio: Istina je učinila samo da klimne glavom

Admin Čaušević

U petak navečer se desila scena koja će rasplakati mnoga srca, posebno ona koja ovih dana prolazi kroz pakao kakav nisu mogli ni zamisliti. 

Uobičajna pojava je da dječaci nakon utakmice traže dresove od svojih junaka, a vrlo često im se želja i ispuni. Međutim, ima situacija kada i to nije slučaj.

Nakon što je AZ Alkmaar sa ubjedljivih 5:0 pobijedio Excelsior jedan od dječaka je molio kapitena poznatog nizozemskog kluba za dres.

Jordy Clasie je prišao dječaku i kazao mu da mu ne može dati dres. Uslijedila je razoravajuća reakcija, ali nakon istine samo je klimnuo glavom.

[twitter]https://twitter.com/hollandaligleri/status/1624445454090993666[/twitter]

Naime, Clasie je otkrio kako dresovi sa utakmice protiv Excelsiora idu na akciju kako bi se prodali te će se zarađeni novac proslijediti stradalim u zemljotresu u Turskoj.

Oglasi

Kada je shvatio šta se dešava, dječak se rukovao sa kapitenom, ali i na kraju je dobio čvrsto obećanje svog omiljenog igrača.

Naime, iskusni veznjak je svom fanu kazao kako će mu dati dres nakon naredne utakmice koju Alkmaar bude igrao na domaćem terenu.

Mnogi sportisti, klubovi i sportske organicijae su već dali u akcije kako bi se pomoglo stradalim u Turskoj, ali i Siriji od razornog zemljotresa.

Prema informacijama koji kruže internetom u akciju se uključio i Lionel Messi koji je spremio ček od 3.5 miliona eura, ali najbolji igrač Argentine svakako nije jedini.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ranije je i Cristiano Ronaldo dao svoj dres koji je prodan za 200.000 eura, dok su isto uradili i brojni drugi poznati fudbaleri.

Prema dosada dostupnim informacijama u Turskoj i Siriji je preminulo više od 20.000 osoba, dok je broj povrijeđenih znatno veći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi