Jorginho ima najteži izbor u karijeri: Ugovori dva velikana su na stolu, ali koji će izabrati

Gdje će nastaviti karijeru

Jorginho ima najteži izbor u karijeri: Ugovori dva velikana su na stolu, ali koji će izabrati

Esmer Oštraković

Od dolaska Pottera na klupu Chelseaja, ovaj tim je odigrao nekoliko sjajnih utakmica i to sve do jučer.

A jučer se desila prava katastrofa za ovaj tim i to na gostovanju kod Potterovog bivšeg kluba Brightona koji je ostvario visoku pobjedu protiv Chelseaja.

Ipak, da li Chelsea gubi ili pobjeđuje, na terenu je jedan čovjek skoro uvijek najbolji, a radi se o veznom nogometašu, Jorginhu.

Jorginho je na Stamford Bridge stigao prije četiri godine, a njegov ugovor ističe na kraju sezone, te je pitanje da li će ga produžiti.

Naime, ovaj sjajni vezni nogometaš nalazi se na radaru Barcelone, koja je navodno čak i poslala ponudu Jorginhu, ali naravno da dođe na kraju sezone kao slobodan igrač.

Tako se Mendes, koji je agent nogometaša Chelseaja, susreo sa predstavnicima Barcelone, te isključena nije čak i opcija dogovora da za nešto manju cijenu Jorginho već u januaru krene put Španije.

Narvno novi ugovor od Chelseaja je na stolu, te je samo pitanje koji će da izabere ovaj sjajni nogometaš i gdje želi igrati u nastavku karijere.

Kako prenose mediji iz Engleske, Jorginho neće žuriti sa odlukom, te bi sve trebalo biti poznato nakon Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno on neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu jer se Italija nije uspjela kvalifikovati, ali sigurno da će se dobro odmoriti i razmislit.

U Chelseaju je već pravi lider ekipe, a jasno da bi istu ulogu imao i u Barceloni jer tamo baš takav igrač i fali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi