Raspada se Chelsea: Mediji objavili nove crne vijesti za prvaka Evrope

Sankcije čine svoje

Raspada se Chelsea: Mediji objavili nove crne vijesti za prvaka Evrope

E. Ganibegović

Budućnost Chelseaja koji na svojoj koži osjeća posljedice sankcija za Romana Abramovicha ne izleda bajno. 

Mediji na Otoku prenose da je atmosfera u redovima Plavaca daleko od idealne, a neki glavni igrači uključujući i trenera Thomasa Tuchela žele da napuste momčad. 

Sankcije izrečene Romanu Abramowichu izravno su utjecale i na same igrače. Kao rezultat toga, smanjene su plate za igrače i putni troškovi na pojedinačne sastanke, ali je klubu također zabranjeno obavljati transfere i pregovarati o novim ugovorima.

Ne može se poreći da ovako ozbiljan set sankcija prije ili kasnije može dovesti do nezadovoljstva nogometaša, pa čak i do otvorenog bunta. Britanski mediji već nekoliko sedmica iznose nekoliko scenarija koji bi se mogli ostvariti u londonskom klubu. Niti jedan od njih ne predviđa pozitivan razvoj situacije.

Prema posljednjim informacijama, igračima Chelseaja je dosta neizvjesnosti šta će klub imati u budućnosti. Kao rezultat toga, dosta igrača uskoro odlazi, a među njima je i Thomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je gotovo izvjestan odlazak Antonija Ruedigera, koji će se nakon sezone pridružiti Real Madridu. Jorginho razmišlja o povratku u Seriju A, a Andreas Christensen je navodno blizu postizanja dogovora s Barcelonom.

Među igračima koji će napustiti Chelsea spominju se i Cesar Azpilicueta i N'Golo Kante.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...plastika se raspada,Kantea treba pridruziti braci muslimanima u Liverpoolu,on bi tu uletio u vezni red samo tako.
2 7
Bhf111
Tako ce se i Rusija raspasti ako Bog da
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi