Jorginho potezom iz mix-zone navukao bijes cijele Italije na sebe

Ružan potezs

Jorginho potezom iz mix-zone navukao bijes cijele Italije na sebe

Esmer Oštraković

Chelsea je sinoć ostvario pobjedu na gostovanju kod Milana u okviru grupne faze Lige prvaka, a konačan rezultat utakmice bio je 0:2.

Međutim, glavna tema je i dan nakon utakmice penal, te crveni karton koji je dobio nogometaš Milana, a Jorginho je upravo tada pogodio za 0:1.

Samu utakmicu obilježio je sudija Daniel Siebert koji je imao nekoliko nevjerovatnih odluka, a pokazao je čak devet žutih i jedan crveni karton.

Mediji iz Italije su saglasni da je crveni karton, kao i penal velika greška glavnog arbitra i to naravno na štetu ekipe Milana.

Nakon utakmice izjavu za medije davao je vezni nogometaš Milana Sandro Tonali i nije se ustručavao da kritikuje suđenje.

"Mnogo puta se takva situacija desi tokom utakmice. Ako za 18 minuta igre date crveni karton i penal za ono, za onakav dodir. Možemo napraviti košarku od nogometa jer je tamo svaki dodir faul. Osim toga, mnogo žutih kartona smo dobili za sramotne i smiješne slobodne udarce", rekao je Tonali.

Italijansku javnost zgrozilo je ponašanje Jorginha koji je Tonalijev kolega u reprezentaciji Italije jer se smijao u toku davanja izjave.

Tonali complaining about the referee with Jorginho listening and laughing 🤣🤣🤣pic.twitter.com/A1cJEkaCYL

Naime dok je Tonali govorio za medije, Jorginho se smijao ispred njega, a sve su naravno zabilježile i kamere.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaista ružan potez Jorginha kojim je ismijao svog kolegu iz reprezentacije sa kojim nastupa u veznom redu Italije.

Ostaje da vidimo da li će se Jorginho oglasiti oko ovog snimka, te priznati da je pogriješio.

Top Komentari

Manager
Strašno!
0 0
Manager
Užas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi