Jorginho: Isplanirano je, promašio sam penal jer sam znao da će Donnarumma odbraniti

Italijan se našalio

Jorginho: Isplanirano je, promašio sam penal jer sam znao da će Donnarumma odbraniti

E. Škorić

Italijanski reprezentativac Jorginho u šali je prokomentarisao promašeni penal u finalu Eura 2020. protiv Engleske.

Jorginho je bio jedan od najboljih igrača Azzurra na Euru. Iako se smatrao najsigurnijim izvođačem penala, Jorginho je promašio u finalu u raspucavanju za trofej.

No, zahvaljujući odbranama Gigija Donnarumme, Italijani su osvojili drugi naslov Evropskog prvenstva i prvi nakon 53 godine.

Jordan Pickford je zaustavio udarce Belottija i Jorginha, ali je Donnarumma branio pokušaje Sancha i mladog tragičara Sake, dok je Rashford promašio.

"Sve je bilo planirano. Promašio sam jer sam znaoda će Donnarumma dao dbrani penal", u šali je izjavio veznjak Chelseaja, pa nastavio:

"Uvijek dajem sve od sebe za tim, ali nažalost ponekad to nije dovoljno. Na kraju sam promašio penal. Tada se svijet oko mene na trenutak srušio, želio sam dati ekipi pobjedu. Srećom, imamo ovaj fenomen na golu koji me izvukao".

A Donnarumma sam nije ni znao da su prvaci Evrope nakon što je odbranio penal Saki. Nije se radovao na početku, dok nije shvatio...

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Nisam slavio jer nisam shvatio uopšte da smo pobijedili. Gledao sam u sudiju i pokušao vidjeti da li je VAR dao signal da je sve bilo u redu. Nakon toga sam shvatio da smo pobijedili jer sam vidio svoje saigrače kako se raduju i trče prema meni", priznao je Donnarumma.

Novi golman PSG-a (nije još zvanično) proglašen je na kraju najboljim igračem cijelog turnira. Donnarumma je tako postao prvi golman koji je ponio titulu za najboljeg igrača prvenstva. Leonardo Bonucci je proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice u Londonu.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Otkad je JORGINHO Italijan? Svako zna da je Brazilac sa italijanskim pasošem.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi