Nakon bruke na Olimpicu Jorginho više neće gledati golmane sa 11 metara
Foto - EPA

Nekoliko je kandidata za novog 'penaldžiju'

Nakon bruke na Olimpicu Jorginho više neće gledati golmane sa 11 metara

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije imala je veliku šansu da osigura plasman na Svjetsko prvenstvo.

Rimski duel protiv Švicarske završen je bez pobjednika (1:1), a tragičar je fudbaler Chelseaja Jorginho.

Italijanski veznjak je imao šansu da Azzurrima donese pobjedu sa bijele tačke u 90. minuti. Međutim, loptu je poslao daleko iznad gola i Italija će morati da pobijedi Sjevernu Irsku kako bi osigurala prvo mjesto u grupi.

Jorginho je promašio tri penala zaredom u dresu nacionalnog tima i po svemu sudeći više neće biti prvi izbor za izvođenje penla.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Jorginho potpuno izgubio povjerenje Roberta Mancinija i on više neće izvoditi penale koji su odlučujući.

Navodno bi prvi izvođač mogao postati iskusni defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci, a pored njega redom su kandidati Domenico Berardi, Federico Chiesa, Lorenzo Insigne i Federico Bernardeschi.

Da bi se 'penaldžija' mogao promijeniti potvrdio je i sam italijanski selektor Roberto Mancini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Pričat ću sa njim, ali vjerovatno ćemo promijeniti izvođača penala. Ali, on je ključan za našu ekipu jer nije lako izvesti penal u 90. minuti", kazao je selektor prvaka Italije.

Utakmica Sjeverna Irska - Italija igra se sutra od 20:45 sati, a pred posljednje kolo Azzurri i Švicarci imaju isti broj bodova, a Italija ima nešto bolju gol-razliku koja ih drži na prvom mjestu.

Top Komentari

Aconcagua
"Pričat ću sa njim, ali vjerovatno ćemo promijeniti izvođača penala. Ali, on je ključan za našu ekipu jer nije lako izvesti penal u 90. minuti", kazao je selektor prvaka Italije. ??? Selektor prvaka Italije??? O čemu vi?
4 0
Furioza1999
Namjesteno da bude remi da idu obje dalje jedni direktno jedni kroz baraz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi