S muke na muku: Mancini stao pred mikrofone i odmah "kaznio" Jorginha

Nakon promašenog penala

S muke na muku: Mancini stao pred mikrofone i odmah "kaznio" Jorginha

A. Čaušević

Noć kao iz komašara za Jorginha, najboljeg igrača godine po izboru UEFA-e.

Jorginho je poznat kao neumoljivi izvođač kaznenih udaraca, barem je to bio dok nije naletio na Švicarce u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Veznjak Chelseaja je promašio dva penala u duelima protiv Švicarske, onaj posljednji bi mogao bit koban za direktan odlazak na Mundijal. Protiv Švicaraca je na kraju završeno 1:1.

Dobili su Italijani sumnjiv penal u posljednjim minutama, odgovornost je preuzeo Jorginho, promijenio je način izvođenja penala i poprilično se osramotio. Šutirao je visoko iznad gola.

To je Brazilcu s italijanskim pasošem bio treći uzastopni promašeni penal u dulima reprezentacija pa i ne čudi zašto ga je Roberto Mancini kaznio nakon utakmice.

Iako je Mancini prvo pohvalio 29-godišnjaka poručio je da će Azzurri promijeniti izvođača penala.

"Pričat ću s njim, ali ćemo promijeniti izvođača penala. Ali on je ključan za našu ekipu jer nije lako izvesti penal u 90. minuti", kazao je selektor prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uoči posljednjeg kola Italija i Švicarska su izjednačni na vrhu tabele sa po 15 bodova. Italijani će gostovati Sjevernoj Irskoj, a Švicarska dočekati Bugarsku.

Umjesto međusobnog duela gleda se gol-razlika. Tu Italijani imaju prednost za +2 u odnosu na Švicarce pa će biti itekako uzbudljivo u odlučujućoj utakmici.

Top Komentari

Mele
Poljska i Lewa, njih sam preskocio.
1 0
Mele
Ko sve ne moze biti u barazu, bice bas gusto. 2 moras pobijediti, za plasman. Norveska, Svedska, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Portugal, Spanija,Svicarska, Italia, Vels, Ukrajina, ako mi ne odemo, ma dosta toga zadnje kolo odlucuje, nama su sanse slabe ali nadamo se najboljem.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi