Jorginho osim izvođača penala u Chelseaju ima još jednu ključnu ulogu

Sam se ponudio

Jorginho osim izvođača penala u Chelseaju ima još jednu ključnu ulogu

A. Čaušević

U najvećim klubovima svijeta normalna je ponuda da ekipu čine igrači različitih nacionalnosti pa mnogi na početku imaju problema sa jezičkom barijerom. 

Thiago Silva je ovog ljeta nakon sedam godina igranja u PSG-u potpisao za Chelsea, a iskusnom štoperu engleski jezik nije jača strana.

Kada novi igrač dolazi u tim ključno je da ima podršku saigrača i da se razumije s novim kolegama. Kako Silva ne zna engleski tada je na scenu stupio Jorginho.

Jorginho igra za italijansku reprezentaciju, ali kako je rođen u Brazilu on se ponudio da preuzme ulogu prevoditelja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada ima pitanje ili nejasnoća, pita me o čemu se radi i pomognem mu koliko mogu, iako ni moj engleski nije tako sjajan", rekao je izvođač penala u Chelseaju.

Inače, Silvina avanturu u Engleskoj nije počela najbolje, već protiv WBA je imao nekoliko kikseva, ali za očekivati je da mu se forma popravi obzirom da se radi o odličnom fudbaleru.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Silvina avantura nije počela najbolje ? Pa protiv WBA jeste da se okliznuo kod onog gola, izuzev toga odigrao solidnu partiju, Lampard ga izveo u 60 minuti jer je morao baciti sve karte u napad pri rezultatu 3:1. A ovi glupi mediji ga tad kritikovali jer je dobio kapitensku traku na debiju ? Pa jel trebao odbiti ? Poslije je još upisao u 2 takmice 2 clean Sheeta protiv Seville i Palacea, sto je za mene i vise nego dobar start. Uostalom, boljeg u odbrani i nemamo. Tako da, Causevicu, nemoj da seres !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti