Jorginho promašio penal za pobjedu, ali Pulišić je u 90. minuti ispravio njegovu grešku

Minimalac Chelseaja

Jorginho promašio penal za pobjedu, ali Pulišić je u 90. minuti ispravio njegovu grešku

E. Ganibegović

U terminu od 15 sati odigrane su tri utakmice 34. kola engleske Premier lige. 

U malom londonskom derbiju Chelsea je s mininalnih 1:0 savladao West Ham United.

Skoro pa ništa spektakluarno se na ovoj utakmici nije događalo sve do 70. minute. Tada je šansu imao Andriy Yarmolenko da dovede West Ham u vodstvo, ali je Mendy fantastično odbranio njegov šut.

Pet minuta kasnije šansa za Chelsea. Timo Werner je bio u prilici, ali ponovo se golman istakao, sjajna je to bila intervencija Fabianskog.

U smiraj utakmice nova uzbuđenja. Dosuđen je penal za Chelsea, crveni karton dobio je Dawson, odgovornost je preuzeo Jorginho, ali njegov šut po sredini gola brani Fabianski. Klikom OVDJE pogledajte penal. 

I kada se činilo da će utakmica završiti bez pogodaka, ukazao se Christian Pulišić i pogodio u 90. minuti za velika tri boda Chelseaja koja su ih približila osvajanju trećeg mjesta. Gol Amerikanca pogledajte klikom OVDJE.

Burnley je pogotkom Vydre iz 62. minute savladao Wolvese, dok je Brighton prosuo pobjedu protiv Southamptona - Welbeck je doveo u vodstvo domaće u 2. minuti, Salisu u 44. postiže autogol za 2:0, da bi Ward-Prowse golovima u nadoknadi prvog poluvremena i početkom drugog donio bod svom timu.

Danas nas od 17:30 očekuje još derbi Liverpoola na Anfieldu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 34. kolo:

Chelsea - West Ham 1:0 (Pulišić 90')
Burnley - Wolves 1:0 (Vydra 62')
Brighton - Southampton 2:2 (Welbeck 2', Salisu (AG) 44'; Ward-Prowse 45+4', 54')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ne znam zašto Jorginho još uvijek izvodi penale. Promašuje za reprezentaciju, promašuje za klub...
4 0
Goran86
Ovaj Jojrinjo nikad nije bio igrac niti ce biti tu i tamo sutao penale i cim je prvi promasio posle toga ni sa penala ne moze vise. Rupa od igraca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi