Ajax je oduvijek bio rasadnik talenata, sada 17-godišnjak ide u Real Madrid
Jorrel Hato želja je Real Madrida.

Pojačanje za odbranu

Ajax je oduvijek bio rasadnik talenata, sada 17-godišnjak ide u Real Madrid

Eldar Ganibegović

Real Madrid ima dosta problema s povredama ove sezone, pa razmišlja da neke igrače dovede na zimu. Najviše se to odnosi na odbranu.

Već na samom početku sezone Real Madrid su pokosile teške povrede Courtoisa i Militaa koji su i dalje van terena, a duga je lista igrača koji su pored njih (bili) duže ili kraće povrijeđeni.

Odbrana je najveća glavobolja za Carla Ancelottija ove sezone. Navodno u Madridu nisu zadovoljni Alabom, a još nisu odlučili da li će produžiti ugovor Fernandezu.

Tako italijanski stručnjak na klupi Reala razmišlja da uzimskom prijelaznom roku dovede nekog igrača u odbranu, a izbor je pao na talenta iz Ajaxa.

Jorrel Hato želja Real Madrida

Jorrel Hato, 17-godišnji stoper Ajaxa, ove sezone je prekomandovan u seniorski tim, te je skupio 23 nastupa, te postigao jedan pogodak i dodao dvije asistencije.

Ostaje samo da se vidi da li će se dva bivša evropska prvaka dogovoriti oko iznosa obeštećenja i da li će ove zime doći do realizacije transfera.

Oglasi

Ugovor s Ajaxom Hato ima još do ljeta 2025. godine, pa bi dužina ugovora mogla biti olakotna okolnost za Real u pregovorima za igrački karton ovog fudbalera.

Inače, Hato je dijete Sparte iz Roterdama, no već s 12 godina prelazi u Ajax. U ovom timu je za pet godina zabilježio veliki napredak.

Prošao je omladinske kategorije reprezentacije Nizozemske, a 21. novembra ove godnie je debitovao i za A tim u pobjedi 0:6 protiv Gibraltara i upisao je asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Real Madrid je ostvario plasman u osminu finala Lige prvaka i Hato bi tako na proljeće umjesto Konferencijsku s Ajaxom, mogao igrati Ligu prvaka. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi