Još jedan igrač prekrižio Srbiju: Neću da igram dok je Krstajić selektor

Novi potres među "Orlovima"

Još jedan igrač prekrižio Srbiju: Neću da igram dok je Krstajić selektor

Nakon što je otpao Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić je krenuo u potragu za novim lijevim bekom kojem će uputiti poziv u reprezentaciju Srbije.

U tamošnjim medijima se prvo pojavila informacija da je riječ o beku Anderlechta Ivanu Obradoviću, da bi potom zvanično bilo potvrđeno da je poziv dobio Filip Mladenović.

Nije, međutim, bila greška. Obradović je dobio poziv, ali je isti odbio. Tako je lista igrača koji ne žele igrati za Srbiju dok je Mladen Krstajić selektor i koji su to javno priznali postala duža za još jedno ime.

Obradović je svoju odluku da odbije poziv potvrdio za srbijanski Alo.

"Istina je, dobio sam poziv. Prvo su me zvali u srijedu naveče, odmah poslije remija sa Njemačkom, a potom i ujutro. I to me nije zvao selektor Krstajić, već, kao po običaju, neko iz Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nisam želio da se odazovem i odbio sam poziv", izjavio je Obradović, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imam neke svoje razloge o kojima ne želim pričati. Postoje određene stvari preko kojih ne mogu preći. Jednostavno, ne želim nastupati za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor. To je moja konačna odluka".

Prije Obradovića su Luka Milivojević i Matija Nastasić javno poručili da ne žele igrati za reprezentaciju dok je na kormilu iste Mladen Krstajić. Tu je još nekoliko igrača koji očigledno nisu u dobrim odnosima sa selektorom i vjerovatno su im dani u državnom dresu odbrojani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi