Još jedan klub iz Zenice potvrdio učešće u Kantonalnoj ligi ZDK
Nogometni klub Sporting jedan je od najmlađih zeničkih klubova. Formiran je 1. septembra 2018. godine dok je Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona zvanično pristupio u aprilu 2019 godine.

U utorak konačna odluka o broju klubova za narednu sezonu

Još jedan klub iz Zenice potvrdio učešće u Kantonalnoj ligi ZDK

D. Kurbegović

Narednog utorka zvanično će biti poznat i konačan broj klubova, koji će se naredne sezone takmičiti u Kantonalnoj ligi ZDK.

Ovaj rang takmičenja sigurno će biti dobro medijski popraćen jer će u njemu nastupiti jedan od velikana našeg nogometa, NK Čelik iz Zenice. Pisali smo već nekoliko puta šta očekuje Zeničane u ovom rangu, ali veoma interesantno će biti što će pola ekipa iz ove lige biti iz Zenice.

Kako saznajemo osim NK Čelika iz Zenice su sigurni nastupi još NK Nemila, NK Fortuna, FK Borac i NK Sporting. Ovaj posljednji klub će prvi puta u ovoj sezoni igrati u seniorskom rangu, a treba istaći da su oni od rijetkih klubova koji imaju sve uzrasne kategorije i po tome su svakako jedna pozitivna priča u Zenici.

Pet klubova će sigurno u ligi biti iz istog grada, a još jedan klub iz Zenice, FK Patriot radi na dokumentaciji, kako bi do utorka i oni završili svu papirologiju, te igrali narednu sezonu u ovom rangu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nažalost OFK ZSK 2013 iz Zenice je prestao s radom, te oni neće igrati naredne sezone u ovom rangu takmičenja. Sigurno da se očekuje dosta zanimljivih utakmica, a posebno na veliki broj klubova iz Zenice.

Prema ranijim najavama prvenstvo u ovom rangu takmičenja, trebalo bi krenuti 22. augusta, a naredne sedmice bi trebalo da se održi i žrijebanje parova.

Top Komentari

tuzlaak
Sretno likČe i da se što prije vratite tamo gdje pripadate, u BH elitu...
6 1
nijepoznat
Sretno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi