Još jedan Portugalac na putu za Wolverhampton

Transfer dogovoren

Još jedan Portugalac na putu za Wolverhampton

Portugalska kolonija u Wolverhamptonu uskoro će postati brojnija za još jednog člana.

Naime, grčki portal Gazzetta.gr piše da je postignut dogovor između Wolverhamptona i Olympiacosa o transferu Daniela Podencea.

Podence je prošao omladinski pogon Sportinga i nastupao za prvi tim ovog kluba, da bi na ljeto 2018. godine prešao u Olympiacos za sedam miliona eura.

24-godišnji krilni napadač je pružao odlične partije u Olympiacosu i čini se zaradio transfer u Premier ligu.

Navodno bi se transfer Daniela Podencea u Wolverhampton mogao ozvaničiti svakog trenutka.

Gazzetta.gr piše da će Wovlerhampton za transfer Daniela Podencea izdvojiti blizu 30 miliona eura, te da će Portugalac za Wolvesima potpisati ugovor na četiri ili pet godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Podence će se na Molineuxu pridružiti koliniji svojih sunarodnjaka.

Članovi Wolvesa su već Rui Patricio, Ruben Vinagre, Joao Moutinho, Bruno Jordao, Diogo Jota i Pedro Neto. Tu je naravno i trener Nuno Espirito Santo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi