Još jedan šok za Liverpool: Naby Keita završio sezonu!

Zbog povrede

Još jedan šok za Liverpool: Naby Keita završio sezonu!

Midhat Šljivak

Liverpool je sinoć poražen u Barceloni sa 3:0, ali to nije jedini šok kojeg je tim Jurgena Kloppa doživio.

Sjajni veznjak Naby Keita napustio je ovaj meč zbog povrede u prvom poluvremenu, a prema određenim informacijama, sezona za njega je završena.

Keita je povrijedio aduktor. Povreda je to koja zahtjeva mirovanje i njega do kraja sezone nećemo gledati na terenima, kako Lige prvaka, tako i Premiershipa.

To je svakako novi udarac za Redse koji će tako sami finiš sezone igrati bez važnog kotačića u svojoj igri. Njegov izlazak sa terena protiv Barcelone se itekako osjetio, a odmah nakon što je izašao Barca je i povela.

Keita je tako svoju prvu sezonu u Liverpoolu završio sa ukupno 33 nastupa u svim takmičenjima uz tri postignuta gola i jednu asistenciju.

Trebao je 24-godišnjem Gvinejcu određeni period da se navikne na stil igre Jurgena Kloppa. Često ga je njemački stručnjak ostavljao i na klupi, ali kada god je igrao radio je poprilično dobar posao.

Liverpool će tako finiš sezone pun izazova morati da završi bez njega. Prva utakmica koju će propustiti je duel Premiershipa protiv Newcastlea, a neće ga biti ni u revanšu protiv Barcelone, te protiv Wolverhamptona.

Također, ako Redsi naprave neko čudo i uspiju eliminisati Barcelonu, gotovo je nemoguće da bude spreman za finale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, plasman u finale je za tim sa Anfielda u domenu naučne fantastike i u revanšu im je potreban perfektan meč bez ijedne greške protiv prvog favorita za osvajanje trofeja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi