Van Dijk o Messiju: Ne može mu niko ništa, sreća pa ne igram u Španiji

Zvijezda Liverpoola sasvim iskreno

Van Dijk o Messiju: Ne može mu niko ništa, sreća pa ne igram u Španiji

Midhat Šljivak

Virgil van Dijk nije uspio sinoć da zaustavi Lionela Messija.

Najbolji igrač engleske Premier lige za ovu sezonu je bio nemoćan, kao i ostatak ekipe Redsa, pred fantastičnim Messijem koji je odveo Barcelonu do pobjede nad Liverpoolom od 3:0.

Nakon utakmice na Nou Campu oglasio se Virgil van Dijk i jasno je poručio da Messija niko ne može čuvati...

"Kada igrate protiv Messija u njegovom najboljem izdanju, jednostavno ne možete ništa napraviti. Drago mi je što ne igram u Španiji i što ne moram igrati protiv njega svake sezone", jasno je poručio Van Dijk.

Za holandskog fudbalera nema dileme - Messi je najbolji igrač svijeta.

"Fantastičan je. Najbolji je fudbaler svijeta bez ikakve dileme. Ima ono nešto ekstra u svojoj igri i to pokazuje godinama unazad", istakao je Van Dijk.

"U ime fudbala, nemojte Messija porediti sa brojem sedam iz Juventusa"

Briljirao je Lionel Messi sa dva pogotka, a poseban je bio onaj drugi kada je iz slobodnjaka pogodio na maesteralan način. Digao je omaleni Argentinac publiku na noge i doživio ovacije, a sigurno će se o tom pogotku dugo pričati.

Odmah je to izazvalo nove polemike o tome ko je bolji igrač Messi ili Ronaldo, a oglasio se i Mario Balloteli koji je u svom stilu odlučio dati komentar.

"U ime fudbala, nemojte ga porediti sa brojem 7 iz Juventusa", napisao je Balloteli, aludirajući naravno na Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Lik jednostavno realan. Al' bolje znaju SportSport.ba treneri i menadzeri :)
0 4
Dino_2000
Svjesno ili ne ti si sam sebe obrukao.Ako je on napadač i lik daje golove,a ti si odbrambeni igrač koji trebaš da čuvaš svoj gol i sam priznaš da to ne možeš i ne znaš uraditi znači da si ko igrač karina.Ubij se.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi