Krstajić obrazložio zbog čega je oduzeo traku Ivanoviću
Foto: Fudbalski savez Srbije

Napravio velike promjene

Krstajić obrazložio zbog čega je oduzeo traku Ivanoviću

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić povukao je više nego iznenađujući potez tri mjeseca pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Odlukom Krstajića u narednom periodu Srbiju kao kapiten neće predvoditi iskusni stoper Zenita iz St. Petersburga Branislav Ivanović, koji je poslije mnogo godina traku predao Aleksandru Kolarova, što je prilično šokiralo srbijansku javnost.

U razgovoru za tamošnje medije Krstajić je otkrio što ga je motivisalo da promijeni hijerarhiju u državnom timu.

"Ne postoji nikakva afera oko trake. Ivanović je pametan momak. Razgovarali smo pola sata i odmah je shvatio da ništa nije upereno protiv njega. Ovim potezom želim samo da razdrmam ekipu. Sve druge priče oko Stankovićevog rekorda ili navodne svađe, nemaju blage veze sa istinom", rekao je Krstajić, koji je za zamjenika kapitena odradio Nemanju Matića.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Orlove ovog mjeseca očekuju dvije prijateljske utakmice. Pra je na rasporedu 23. marta u Torinu protiv Maroka, dok se sljedeći susret igra četiri dana kasnije protiv Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti