Još jedna magična noć Zlatana Ibrahimovića, ali... "Pa zar nije dovoljno?"

Dao je dva sjajna gola, no ništa od pobjede

Još jedna magična noć Zlatana Ibrahimovića, ali... "Pa zar nije dovoljno?"

Edmir Škorić

Opet je Zlatan Ibrahimović briljirao, no ovaj put nije uspio osigurati pobjedu Los Angeles Galaxyju.

Susret San Jose Earthquakesa i Los Angeles Galaxyja završen je rezultatom 3:3, a Ibrahimović je u prvih 25 minuta za goste zabio dva gola.

U prvoj minuti Ibra je pogodio za 1:0, ali je Wondolowski u 15. minuti, iz drugog pokušaja nakon promašenog penala, izjednačio na 1:1.

Novo vodstvo gostima donosi Alessandrini u 20., a u 25. minuti drugi gol Ibrahimovića za 3:1, ali to Galaxyju nije bilo dovoljno da upiše pobjedu. Vako u 39. minuti vraća domaćinu nadu golom za 2:3, da bi Wondolowski u 69. drugi penal ipak uspješno realizovao i postavio konačnih 3:3.

San Jose je na dnu Zapadne konferencije sa 12 bodova, dok je Galaxy osmi sa 21 bodom. Za Ibru je ovo bio već deveti gol, a ima i jednu asistenciju za Galaxy u koji je stigao nakon što je završio avanturu u Manchester Unitedu.

"Pa zar tri gola ne bi trebala biti dovoljna za pobjedu", kazao je Ibra nakon meča, a što se golova tiče - jedan je, onaj prvi, zabio sjajno iskosa s desne strane, a drugi je iz slobodnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi