Još jedna pobjeda za Ancelottija, Watford s igračem manje dobio derbi začelja

Premier liga

Još jedna pobjeda za Ancelottija, Watford s igračem manje dobio derbi začelja

E. Škorić

I u drugoj utakmici na klupi Evertona Carlo Ancelotti je ostvario pobjedu.

Ponovo je Everton imao težak meč, opet je to bilo minimalno, ali za Ancelottija je najvažnije da je ostvario šest bodova u prva dv duela na klupi nove ekipe.

Oba gola za popularne Karamele postigao je Calvert-Lewin, dok je Schar postigao jedini gol za Svrake.

S ovom pobjedom Everton je prestigao današnjeg rivala na tabel, kao i Arsenal, Burnley i Brighton i sada sa 25 bodova zauzima 10. mjesto.

Watford je u derbiju začelja nadigrao Aston Villu s 3:0 i postigao dva gola sa igračem manje.

Deeney je pogodio za 1:0 u 42. minuti, a u 51. je isključen stoper domaćih Mariappa. Deeney je u 67. iskoristio penal za 2:0, a Sarr sve riješio golom u 71. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez pobjednika je završen susret Southamptona i Crystal Palacea. Tomkins je u 50. minuti postigao gol za slavlje gostiju, ali Ings u 74. minuti pogađa za izjednačenje i konačnih 1:1.

Premier liga, 20. kolo:
Newcastle - Everton 1:2 (Schar 56/ Calvert-Lewin 13, 64)
Southampton - Crystal Palace 1:1 (Ings 74/ Tomkins 50)
Watford - Aston Villa 3:0 (Deeney 42, 67, Sarr 71)

Top Komentari

ragnarrsonn
Odavno nije bila dosadnija liga, do nove godine se zna i prvak, i ko ispada, a i ko ide u LP, cak je i talijanska zanimljivija ove godine.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi