Još jedna ponuda iz Premiershipa: West Ham želi Edina Džeku!
Džeko je prošle zime zaista bio blizu povratka u Premier ligu, ali je njegov transfer u Chelsea propao u posljednji čas. Ugovorom sa Romom je vezan do ljeta 2020. godine, ali je nebrojeno puta ponovio da bi tu volio završiti karijeru (Foto: EPA)

Italijanski mediji tvrde

Još jedna ponuda iz Premiershipa: West Ham želi Edina Džeku!

M. Šljivak

Edin Džeko sa 32 godine na leđima i dalje bez ikakve dileme spada među najbolje napadače Evrope.

To konstantno dokazuje u dresu Rome gdje je njegova pozicija zacementirana, a o golovima i igrama u dresu reprezentacije BiH je suvišno pričati.

Odlične igre bh. napadača donijele su interes za njegovim uslugama, a u redu stoje mnogobrojni engleski timovi.

Mirror je donio informaciju kako bi Džeku u svojim redovima rado vidjeli Southampton, Cardiff i Crystal Palace, a sada se navodno u igru za njegovo dovođenje uključio još jedan tim iz Premiershipa.

Radi se o West Hamu koji je navodno spreman ponuditi 25 miliona eura Romi, a sa Džekom bi pregovarali o plati koja mu u rimskm timu iznosi četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čekićari bi, prema navodima medija u Italiji, tražili od Edina da "spusti" cijenu, a oni su mu spremni ponuditi i ulogu sportskog direktora nakon završetka sportske karijere.

Ipak, teško je očekivati da će Edin napustiti Rim bez obzira o kakvoj ponudi se radi jer je na Olimpicu postao ikona.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Pa taj Pelegrini ga je i "otjerao" iz Manchestera doveo Bonya umjesto Dzeke pa eto dovedi sada Bonya u West Ham...
28 1
criticos
Pofalićki i Vrbanjuša žele Džeku
5 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi