Još jedno čudo od djeteta u Borussiji
Foto - Instagram

Jude Bellingham stiže na ljeto

Još jedno čudo od djeteta u Borussiji

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda nastavlja u svoje redove dovoditi neke od najvećih talenata svjetskog fudbala.

U proteklom periodu su ih doveli zaista veliki broj. Posljednji primjeri su Jadon Sancho i Erling Haaland, za kojima ludi pola Evrope, a od ljeta bi dres tima iz Dortmunda mogao obući Jude Bellingham.

Radi se o 16-godišnjem veznjaku Birminhgama i velikom talentu engleskog fudbala, koji već odavno nastupa za prvi tim u Championshipu, gdje je postigao četiri gola i upisao je tri asistencije.

Borussia će kupovinom Bellinghama srušiti i transfer rekord. Izdvojit će 35 miliona eura za njegove usluge, ali ako nastavi sa igrama kao u Birminghamu nema dileme da će se njegovo dovođenje u budućnosti itekako isplatiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne kupujemo zvijezde, mi ih pravimo", rekao je za Bild direktor omladinskog pogona Borussije Lars Ricken.

I zaista je tako jer je Borussia puna mladih zvijezda koji su u klub došli kao poprilično anonimni, ako izuzmemo Haalanda koji je eksplodirao u Salzburgu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zaboti janos
To je samo talent,kakvo cudo?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi