Još jedno slabo izdanje Chelseaja, Everton trijumfovao

24. kolo engleske Premier lige

Još jedno slabo izdanje Chelseaja, Everton trijumfovao

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su još jednom razočarali svoj navijače odigravši bez golova na gostovanju protiv Watforda.

Nakon serije nekoliko dobrih razultata Plavaca, večeras su ponovo nastavili s lošim rezultatima. U okviru 24. kola engleske Premier lige Chelsea je gostovao kod Watforda, a utakmica je završena bez golova.

Prvu dobru priliku na utakmici imao je Watford u 27. minuti utakmice. Prodl je nakon kornera pucao glavom, ali je Courtois odbranio njegov pokušaj. Samo minuti kasnije zaprijetio je i Capoue, ali je golman Chelseaja ponovo bio siguran. U 33. minuti prvu šansu za goste imao je Diego Costa koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćih i šutirao, ali je njegov udarac izblokirala odbrana Watforda.

Na početku drugog poluvremena Watforf je imao sjajnu priliku. Holebas je imao dobru šansu, ali je njegov udarac otišao daleko pored lijeve stative. Chelsea je prvu pravu priliku u drugom dijelu imao u 70. minuti. Oscar je pucao sa vrha kaznenog prostora, ali je u posljednji trenutak njegov udarac odbranio Gomes.

Novu šansu za gol Chelsea je imao osam minuta kasnije. Ovaj put zaprijetio je Ivanović, ali je Gomes ponovo bio na visini zadatka.

Chelsea je na 13. mjestu tabele Premiershipa sa 29 bodova, dok je ekipa Watforda deveta sa 33 osvojena boda.

Ekipa Evertona stigla je do pobjede na domaćem terenu protiv Newcastlea (3:0). Domaći su poveli u 23. minuti golom Lennona, a konačnih 3:0 postavio je Barkley koji je u finišu utakmice dva puta bio siguran sa bijele tačke. Večerašnju utakmicu zbog povrede propustio je bh. fudbaler Muhamed Bešić.

Everton je na 11. mjestu na tabeli Premiershipa sa 32 boda, dok je Newcastle na 18. poziciji sa 21 bodom.

Premier liga, 24. kolo:

Watford - Chelsea 0:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Newcastle 3:0


Lenonon what A Goal - Everton FC vs Newcastle... by sports-live2
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi