Još tinja nada u Maliju: Ništa od Traoreovog debija za Crvenu furiju

Dobio je poziv, ali...

Još tinja nada u Maliju: Ništa od Traoreovog debija za Crvenu furiju

Adama Traore je dobio svoj prvi poziv u reprezentaciju Španije, koja će uskoro, u okviru kvalifikacija za EP, odigrati mečeve protiv Malte i Rumunije.


Pozvan je Traore jučer u redove Crvene furije kao zamjena za Valencijinog Raodriga Morena. Ipak, testovi koji su urađeni da bi se utvrdio stepen povrede koju je dobio u pobjedi svog Wolverhamptona nad Aston Villom pokazali su da je problem previše ozbiljan da bi Adama rizikovao i priključio se reprezentaciji.

Tako od njegovog debija za Crvenu furiju neće biti ništa, što su koliko-toliko dobre vijesti za Fudbalski savez Malija, države iz koje su Adamini roditelji.

Naime, navodno je Adama Traotre prije poziva Roberta Morena bio jako blizu da zaigra za Mali. Šta više, pojavile su se informacije da se Adama Traore izjasnio da želi igrati za Mali, pa su u ovoj državi bili razočarani kada su vidjeli da je brzonogi ofanzivac dobio poziv iz Španije.

"Istina je da sam razgovarao s Malijem, ali nisam ništa potpisao... U kontaktu sam s njima i pokazali su interes, ali bilo je malo zabune, nisam ništa odlučio", izjavio je Adama Traore, ali u Maliju će sada nada nastaviti tinjati da će sjajni fudbaler Wolvesa jednog dana ipak zaigrati za reprezentaciju države svog porijekla - i dalje nema nastup ni za jednu seniorsku selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nažalost, neću biti u mogućnosti doći na okupljanje reprezentacije zbog povrede koju sam dobio u utakmici protiv Aston Ville, u nedjelju. Žao mi je što neću biti sa ekipom, ali ću nastaviti raditi kako bih bio u što boljoj formi za neke buduće spiskove. Želim se zahvaliti na povjerenju koje mi je ukazao selektor", izjavio je Traore za zvaničnu stranicu Kraljevske španske fudbalske federacije.

Inače, 23-godišnji Adama Traore je prošao sve omladinske selekcije Španije. Prošao je i omladinski pogon Barcelone, a onda se prije četiri godine zaputio ka Otoku. Aston Villa ga je iz Barcelone (B) 2015. godine dovela za 10 miliona eura, da bi nakon toga zaigrao i za Middlesbrough. U Wolvese stigao ljeta 2018. godine - plaćen je nešto više od 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi