Još uvijek mu je 19 godina: De Ligt jučer odigrao 100. seniorsku utakmicu

Veliki talenat holandskog fudbala

Još uvijek mu je 19 godina: De Ligt jučer odigrao 100. seniorsku utakmicu

Ajax će na ljeto ostati bez mladog Frenkieja de Jonga koji je već stavio potpis na ugovor sa Barcelonom, a vrlo vjerovatno će ostati i bez kapitena, Matthijsa de Ligta.

Iako mu je tek 19-godina, De Ligt je već odavno vođa Ajaxove zadnje linije, a vjerovali ili ne, ovaj mladi štoper je jučer upisao svoj stoti nastup u dresu seniorskog tima holandskog velikana.

Osim što je upisao 100. nastup za Ajax u takmičerskim utakmicama, u visokoj pobjedi (0:3) nad Feyenoordom u polufinalu Kupa Holandije je uspio postići i svoj deveti gol za prvi tim.

Inače, De Ligt je debitovao za prvi tim Ajaxa u septembru 2016. godine, u meču Kupa protiv Willema II, a nakon 25 minuta na terenu tada je postigao i svoj prvi seniorski gol.

Podsjetimo, špekuliše se da je za De Ligta zainteresovano nekoliko evropskih velikana. U priči je i Juventus, ali se za sada Barcelona pominje kao najrealnija opcija.

Matthijs de Ligt je produkt Ajaxove škole fudbala kojoj se pridružio kao devetogodišnjak, a danas se njegova vrijednost procijenjuje na preko 60 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije