Još uvijek postoji nada za Hamšika da će preći u Dalian Yifang

Napoli samo traži da ispoštuju dogovor

Još uvijek postoji nada za Hamšika da će preći u Dalian Yifang

E. Čaušević

Napoli je večeras šokirao svoje navijače objavom da se odgađa transfer Mareka Hamšika u Kinu.

Hamšik je sutra trebao da ide na ljekarske preglede i potpiše ugovor sa Dalian Yifangom, ali trenutno od toga neće biti ništa. Slovak se čak oprostio sinoć od svojih saigrača na zabavi koju su mu oni priredili, te se sigurno iznenadio objavom Napolija da se transfer odgađa.

Napoli je na Twitteru objavio da se transfer odgađa jer kineski klub nije ispoštovao dogovor oko isplate. Dogovoreno je da Dalian odmah plati 18 miliona eura plus dva miliona eura bonusa, no potom su tražili da obeštećenje plaćaju u ratama.

Italijanskom klubu se to očito nije svidjelo i poručili su da se transfer odgađa, te da Hamšik neće putovati sutra u Kinu. No, transfer nije u potpunosti prekinut i postoji još uvijek šansa da Slovak zaigra u dresu kineskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz Napolija su potvrdili da je transfer stopiran i da će se to promijeniti samo ukoliko Dalian ispoštuje prvobitni dogovor oko plaćanja. Rasplet ove situacije bi trebao biti poznat u narednih nekoliko dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi