Dječak s fotografije je postao svjetska klasa i magnet za trofeje, otišao je na stravičan način

Preminuo u cvijetu mladosti

Dječak s fotografije je postao svjetska klasa i magnet za trofeje, otišao je na stravičan način

Admin Čaušević

Fotografisati se u dresu rivalskog kluba se ne radi ni u šali jer kada vas navijači uzmu na zub onda se teško izvući iz te situacije.

Sa 16 godina postao je najmlađi debitant u najjačem rangu takmičenja svog omiljenog kluba. Ambicioznom dječaku se ispunio san.

Dječaku koji je svakodnevno gledao kroz prozor automobila svoje majke put dugačak 30 kilometara da sportskog centra. Uvijek bi odlutao u snovima s nadom da će postati veliki fudbaler i svjetska klasa.

Njegov uspon do slave bio je brz. Nije mu dugo trebalo da postane heroj nove generacije i izvuće voljeni klub iz ogromne krize i udari temelje za ono što će uslijediti.

Riječ je o Jose Antonu Reyesu, tragično preminuloj legendi Seville koji je još kao 13-godišnjak morao ispuniti želju svom ocu.

Preload enlarged photo

Oglasi

Grad Sevilla je podijeljena na dva dijela. Otac je veliki navijač Betisa i želio je od svog sina da ga vidi u "zeleno-crnom" dresu, onom Betisa. Reyes kao svako lijepo odgojeno dijete je ispuni želju svom ocu.

Ipak, slikati se u dresu je jedno, a igrati za klub nešto drugo. Antonio se odlučio za Sevillu i nije pogriješio. Već sa 20-godina je otišao u tada možda i najbolju ekipu svijeta potpisavši za Arsenal u januaru 2004. godine za tada ogromnih 20 miliona eura.

Brz, ekspolozivan sa razornom lijevicom vrlo brzo je postao jedan od najboljih krilnih fudbalera. Igrao je za Rea, Atletico, Benficu, Sevillu... Postao je i mamac za trofeje.

Osvojio je čak pet trofeja Europa lige. Tri sa Sevillom i dva sa Atletico Madridom. Ima i medalje prvaka Engleske i Španije sa Arsenalom, odnosno Realom. Skupio je na kraju ukupno 12 trofeja.

José Antonio Reyes - Player profile | Transfermarkt

Oglasi

Kada mu se bližio kraj karijere igrao je za španske niželigaše, imao je i izlet u Kini. Posljednji klub u karijeri mu je bila Extremadura.

Uvijek je volio automobile, uvijek bi imao kolekciju od pet do šest automobiila u garaži. Sudbina je htjela da svoj život okonča upravo za volanom. Preminuo je kada je imao 35 godina.

Football: Survivor of the Reyes accident suffered burns while trying to  rescue the victims | MARCA in English

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bila je to stravična nesreća. Neke pretpostavke su bile da je vozio čak 220 kilometara na sat. Otišao je u cvijetu mladosti, a iza sebe je ostavio suprugu Noeliu Lopez te troje djece. Kćerkice Noeliu i Trianu te sina Josea Antonia Juniora.

Gdje je god igrao ostavio je neizbrisiv trag. Svi ga pamte kao velikog čovjeka punog pozitivne energije...

Top Komentari

crnoicrveno
Zeleno-crni Betis hahaha sta ima daltonista
3 0
lingafo
i sta bi sa slikanjem u dresu Betisa? Jao degena, majko draga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi