Ne tako davno žario i palio s Barcelonom, sada je na ulici: Osmijeh s lica, ipak, ne skida

Bivši golman

Ne tako davno žario i palio s Barcelonom, sada je na ulici: Osmijeh s lica, ipak, ne skida

Eldar Ganibegović

Fudbaleri nakon penzionisanja uglavnom na ovaj ili onaj način ostaju u fudbalu. Jasno, uvijek postoji izuzetaka, a jedan takav je protagonista današnje priče.

Neki fudbaleri nakon što odu u penziju postanu treneri, neki analitičari, neki se skrase na funkcijama u nacionalnim savezima, klubovima i slično, dok se neki u potpunosti udalje od tog svijeta.

Jedan od najpoznatijih slučajeva ovog posljednjeg jeste slučaj Josea Manuela Pinta. Bivši je to golman Barcelone koji je sada miljama daleko od fudbala.

On se od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio u ljeto 2014. godine kao član upravo Barcelone. Stavio je tada tačku na 20 godina dugu karijeru.

Počeo ju je u Betisu, prešao u Celtu 1998. godine, da bi deset godina kasnije otišao u Barcelonu i bio član čuvene ekipe koju je predvodio Pep Guardiola.

Oglasi

Sve trofeje koje je u karijeri osvojio, osvojio je s Barcelonom. Njih ukupno 17.

Jednom je osvojio Ligu prvaka, tri puta FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, četiri puta Primeri, dva puta Kup Kralja, dva puta UEFA Superkup, te pet puta španski Superkup.

Međutim, nakon što je 2014. godine odlučio da okači rukavice o klin, totalno se udaljio od fudbala. Sada je performer na ulici. 

Ima grupu s kojom pjeva, te održava grupne treninge na ulici. Specijalnost mu je preskakanje užeta, a glavni fokus je na brzom sagorijevanju kalorija. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Itekako je promijenio i imidž, pa ga je gotovo nemoguća misija prepoznati na ulici. Vjerovatno mu to i odgovara kako ga navijači Barcelone na španskim ulicama svako malo ne bi molili za fotografisanje. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi