Suza u oku najhladnijeg na svijetu: Zlatan otkrio san koji mu se pretvorio u noćnu moru

Trajalo je godinu dana

Suza u oku najhladnijeg na svijetu: Zlatan otkrio san koji mu se pretvorio u noćnu moru

E. Ganibegović

Zlatan Ibrahimović poznat je kao egomanijak i najhladniji fudbaler. Ipak, pričajući o jednoj situaciji iz karijere, vidjela se suza u njegovom oku.

Nedavno je kopačke o klin okačio i legendarni Zlatan Ibrahimović. Osjetio je da tijelo više ne može, te se oprostio igrajući na velikom nivou, za AC Milan.

Švedska legenda bh. i hrvatskoj porijekla krenula je od trnja i stigla do zvijezda. Poznato je da je odrastao kao jako siromašan dječak, krao bicikla da ide na treninge, a onda je stigao do miliona na računu igrajući fudbal na velikom nivou.

Put za njega nije bio nimalo lagan. Roditelji su mu se razveli u vrlo ranoj fazi njegovog života, a otac je bio "ljubitelj dobre kapljice". Pun frižider i barem normalna količina novca za njega su bili strani pojmovi.

U intervjuu koji je nedavno dao poznatom novinaru Piersu Morganu, govorio upravo o novu. Mišljenja je da novac čini život lakšim, ali ne i da je ekvivalent sreće.

Oglasi

Popularni Ibra napomenuo je da je bio s obje strane, no izdvojio je i jednu situaciju kada je već imao veliku svotu na bankovnom računu, no gdje nije bio sretan. San mu se pretvorio u noćnu moru.

Neki možda već pretpostavljaju o čemu se radi. Jasno, govorio je o periodu karijere koji je proveo u Barceloni, gdje se nije proslavio i nije imao bajan odnos s tadašnjim trenerom Blaugrane, Pepom Guardiolom.

"San mi je bio da igram za Barcelonu. Nakon godinu dana to je postala noćna mora", rekao je Zlatan Ibrahimović potpuno otvoreno, kao i uvijek. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović je za Barcelonu igrao od ljeta 2009. do 2010. godine kada je stigao iz Intera. Godinu dana nakon toga odlazi na jednogodišnju posudbu u Milan koji ga je 2011. godine i otkupio za 24 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi