Španci otkrili sastav Reala za El Clasico - dvojac na klupi bi bio starter u bilo kojem drugom timu!

Ancelotti je već odabrao

Španci otkrili sastav Reala za El Clasico - dvojac na klupi bi bio starter u bilo kojem drugom timu!

Edmir Škorić

Real Madrid ima više sjajnu sezonu, a jedino negativno bio je poraz od Atletica u gradskom derbiju. Kraljevi drže vrh La Lige, prvi su i u grupi Lige prvaka, ali pravi izazov im dolazi ovaj vikend, budući da će se sastati sa velikim rivalom Barcelonom.

Barcelona će ugostiti Real Madrid u subotu od 16:15 sati, a to će biti zaista spektakl bez obzira što će i jednima i drugima nedostajati neke zvijezde ili odlukom trenera neće biti na terenu od prve minute. Najviše
će ljubiteljima fudbala možda nedostajati Luka Modrić.

Ovog 38-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Carlo Ancelotti ove sezone često rotira. Pošto je igrao 90 minuta u gostima kod Brage u utorak, čini se da ga sada očekuje klupa i to će biti prvi put da neće početi El Clasico otkako je došao u Real prije 11 godina.

A sam derbi dolazi u dobrom trenutku za Real jer su se neki igrači oporavili, Barcelona je pak u problemima zbog izostanka nekih ključnih igrača. Još uvijek nije poznato kako će ekipe izgledati na terenu, ali novinari španske Marce vjeruju da je Ancelotti već odredio sastav.

Ferland Mendy će biti starter na lijevom beku, David Alaba će sa Rudigerom u srce odbrane, a desno će igrati Carvajal. Ispred je Tchouameni, a osim njega tu su još Valverde i Kroos koji je dobio mjesto ispred Modrića. Ofanzivniji vezni bit će nevjerovatni Jude Bellingham, dok će u napadu igrati Rodrygo i Vinicius.

Oglasi

Camavinga i Modrić bi svakako bili starteri u bilo kojoj drugoj ekipi na svijetu, ali ovaj put će svoju priliku čekati kao rezervisti.

Ovo su velike utakmice za koje sjajni treneri poput Ancelottija vole reći da bi svaka sitnica mogla prevagnuti na nečiju stranu i zato će Italijan pomno razraditi svaki detalj, a svaka njegova odluka ipak mora da se poštuje, čega su svjesni i Modrić i Camavinga i svi navijači madridskog tima.

No, isto tako, jasno je Ancelottiju da će ga "razapeti" ako kojim slučajem Barca dobije Real, jer će se vjerovatno naći veliki broj onih da mu kažu kako Modrić mora biti starter bez obzira što ima 38 godina.

Ovaj u subotu bit će zvanični 255. El Clasico, a Real je u prednosti sa 102 pobjede, Barca ih ima 100, dok su 52 duela završena bez pobjednika.

Oglasi

Iako će se utakmica igrati na Olimpijskom stadionu zbog renoviranja u Barcinom domu Camp Nou, atmosfera će biti napeta. Domaćini će to trebati da bi pobijedili. Ne samo da je Real Carla Ancelottia na vrhu tabele nakon 10 utakmica, s Barcom na samo bod iza njih, već su Los Blancosi bili dominantni u nedavnim susretima, pobijedivši Barselonu sa 4:0 u polufinalu Kupa kralja, revanšu i tri pobjede od njihova zadnja četiri gostovanja protiv Xavijeve ekipe.

Barcelona je jedini neporažen tim u LaLigi, ali njihov rekord su pokvarila tri nepotrebna remija: 0:0 kod Getafea, 2:2 na Mallorci i 2:2 kod Granade.

Hoće li Barcelonine povrede biti previše za prevazilaženje?

Kada je Barcelona postigla pobjednički gol protiv Athletica u nedelju uveče, igrači koji su slavili na tribinama bili su veća imena od onih koji su slavili dole na terenu. Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Raphinha, Pedri i Jules Kounde su svi bili gore, ostavljajući zajedno ogromnu prazninu u timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tri dana kasnije, kada se Barcelona suočila sa Šahtjorom iz Donjecka u Ligi prvaka, to je učinila sa samo 14 igrača prvog tima na raspolaganju. Ostaje nada da će neki od njih - najvjerovatnije Lewandowski i De Jong - biti dostupni do subotnjeg "klasika".

Očekuje nas ipak spektakl, ni manje ni više, a o tome kako će se stvari razvijati na terenu sada je suvišno govoriti, no bit će pregršt individualnih majstora koji bi mogli potezom da riješe stvari. U prvi plan se guraju Bellingham, Gundogan, Felix, Vinicius, Lewandowski, Rodrygo, Kroos...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ako bude pošteno suđenje sve osim pobjede Reala će biti veliko iznenađenje. Naravno, kriminalci iz Katalonije imaju asa u rukavu. Plaćene sudije unaprijed, tako da sve je moguće. Jedino sa sudijama imaju šanse.
1 1
user1676264522
Da Modric zna da ovaj tzv (novinar) pise o njemu bar tri puta na ovom portalu TUZIO BIH GA....Ja sam Realovac ali stvarno dosta vise o njemu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi