Tektonska pomjeranja u fudbalu! Jose Mourinho blizu preuzimanja velikana, ništa više neće biti isto!
Vjerovali ili ne - Jose Mourinho bi mogao na klupu Barcelone!

Nakon napuštanja Rome

Tektonska pomjeranja u fudbalu! Jose Mourinho blizu preuzimanja velikana, ništa više neće biti isto!

Eldar Ganibegović

Portugalski stručnjak Jose Mourinho dobio je otkaz u Romi što je vrlo emotivno podnio. Međutim, već danas dolaze najave koje bi, ako se obistine, mogle uzrokovati "tektonska pomjeranja u fudbalu".

Čak 15 godina je Roma bila bez trofeja, dok za trenera nije stigao Jose Mourinho. Portugalac je na klupi Vučice osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, a naredne sezone igrao i finale Evropske lige gdje je poražen od Seville.

Nakon nekoliko loših rezultata ove sezone, došlo je do rastanka. Kulminiralo je sve nakon 3:1 poraza od AC Milana na San Siru i Posebnom je uručen otkaz.

Suznih očiju je Jose Mourinho napustio Trigoriju. Međutim, već danas dolaze nevjerovatne vijesti vezane za nastavak njegove trenerske karijere.

Jose Mourinho preuzima Barcelonu?

S obzirom na to da je vodio Real Madrid, pomalo nevjerovatno zvuči informacija da bi mogao na klupu Barcelone. No, sve je moguće.

Oglasi

Sve se više priča o otkazu za Xavija Hernandeza u Kataloniji. Te priče intezivirale su se nakon debakla 4:1 u finalu španskog Superkupa od Real Madrida prije nekoliko dana.

Također, španski mediji prenose kako je Xavi "izgubio svlačionicu". Navodno je određeni dio igrača izgubio povjerenje u njega i moglo bi se vrlo lako desiti da legendarni veznjak postane bivši.

List El Nacional piše da je Josea Mourinha predložio agent Jorge Mendes, koji je u dobrim odnosima sa Joanom Laportom. Kazao mu je da je Mourinho spreman odmah da uskoči, ako Xavi dobije otkaz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje samo da se vidi šta će biti od ovoga svega. Sigurno je da bi Mourinhovo preuzimanje Barcelone izazvalo "tektonska pomjeranja u fudbalu", odnosno veliku lavinu komentara, naročito iz smjera Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi