Kako je Mourinho varao sudije, svjestan da ni sami ne znaju za bizarno pravilo

Terry otkriva

Kako je Mourinho varao sudije, svjestan da ni sami ne znaju za bizarno pravilo

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ostavio je traga u Chelseaju, kojeg je vodio do tri naslova Premier lige u dva mandata, a njegova pažnja na sitnice pomagala mu je da klub odvede do samog vrha.

Mourinho je bio jedan od onih koji se vode sloganom da cilj opravdava sredstvo. Pronalazio je načine da kroz najsitnije detalje ostvaruje pobjede i dobre rezultate, a njegov nekadašnji igrač i kapiten Chelseaja John Terry otkrio je da je Jose imao "nevjerovatno pravilo" na osnovu kojeg je varao čak i sudije.

Pojavljujući se kao stručnjak za beIN Sports koji izvještava o Svjetskom prvenstvu u Kataru, Terry je upitan o stilu svog bivšeg menadžera i šta je on najviše želio od svojih igrača.

"Samo da pobijedimo. Nije ga bilo briga ni za šta drugo, učinio je sve da dobije prednost na terenu nad protivnikom” objasnio je Terry, pa je nastavio:

"Sjećam se, bilo je pravilo da ako vodimo 1:0 i lopta je isporučena u kazneni prostor... ako su dva defanzivca zajedno i obojica bi pala na teren, onda nisi morao da napustiš igralište. Zadnjih 10 ili 15 minuta bi meni i Garyju Cahillu rekao: 'Kada lopte uđe u kazneni prostor, pobrinite se da obojica padnete - udarite jedan drugoga i obojica padajte jer ne može dvojicu isključiti'".

Dakle, da je jedan igrač pao, on bi morao izaći izvan terena da mu se ukaže pomoć, s dvojicom "stradalih" stvari su bile drugačije, morali bi ostati u terenu gdje bi im se ukazivala pomoć.

“Nikad nismo čuli za to pravilo. Dakle, lopta dođe u zadnjih 10 metara, odbijemo je glavom, Cahill pada i mislim si 'bolje da padnem'. Pa sam pao na pod, a sudija bi rekao 'vas dvojica idete van terena da vam se ukaže pomoć'. Rekao sam 'ne, to nije pravilo, pitajte linijskog sudiju'".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mourinho je toliko bio ispred drugih u tim stvarima. Najbolji menadžeri pronalaze te male propuste u sistemu. Bio je nevjerovatan", dodao je Terry.

Iako neki možda nisu bili oduševljeni Mourinhovim stilom igre, mnogi su ga uvijek poštovali jer je znao da osvaja trofeje. Uostalom, osvojio je Ligu prvaka s Portom i Interom, kada se to najmanje očekivalo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nestofino
Mourinho nema džabe nadimak " POSEBNI " ..... i ako mi nije drag
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi