Koliko vrijedi Joško Gvardiol: Pričalo se o visini klauzule, sada je potvrđeno da cifra nije tačno

Sjajni defanzivac na meti velikoj broja klubova

Koliko vrijedi Joško Gvardiol: Pričalo se o visini klauzule, sada je potvrđeno da cifra nije tačno

Samir Mlaćo

Ne tako davno Zdravko Mamić je rekao da Dinamo u svojim redovima ima igrača koji će napraviti veliku karijeru. Taj dečko je tada bio član kadetske selekcije Dinama, a Mamić naravno nije pogriješio.

Joško Gvardiol (20) bi mogao napraviti veliki transfer veoma brzo.

Gvardiol ima iza sebe sjajnu polusezonu u Bundesligi, a kvalitetne partije pruža i na Svjetskom prvrenstvu u dresu Hrvatske.

Hrvatska je izborila plasman u osminu finala i u ponedjeljak će odmjeriti snage sa Japanom.

Gvardiol je bio junak protiv Belgije, sjajno je zaustavio Lukakua, a spominje se da će već u januaru dres Leipziga zamijeniti nekim od velikana.

Prije svega to odnosi na Chelseu, a spominje se i moguća odšteta koju bi dobio njemački klub.

Oglasi

Fabrizio Romano, popularni menadžer, tvrdi da nije istina da je odštetna klauzula za Gvardiola 45 miliona eura, ali da će on sigurno napraviti transfer u narednoj godini. Špekuliše se da je na stolu već ponuda od strane Chelsea u vrijednosti od 80 miliona eura i pet miliona u bonusima.

Transfermarkt mladog Hrvata procjenjuje na 60 miliona eura, te je on 11. najskuplji defanzivac u ligi, no cijena je sigurno mnogo veća.

Pojavile su se informacije da bi on mogao u redove Real Madrida, a sam nije krio želju da jednog dana postane član Kraljeva.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu, tako da nikad se ne zna. Možda jednog dana budem mogao igrati tamo", rekao je Gvardiol, te je dodao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nema se šta učiti o Real Madridu. Naravno da već znam sve. To je najveći klub na svijetu i znam koliko je važno što se moje ime povezuje sa njima", iskren je bio nogometaš Leipziga.

U Njemačku je Gvardiol stigao iz zagrebačkog Dinama u julu prošle godine. Ove sezone upisao je 24 nastupa i dodao jedan pogodak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi