Mourinho prvi put govori o Feneru i to zabrinutim tonom: "Znate da osam igrača..."

Portugalac preuzima turskog velikana

Mourinho prvi put govori o Feneru i to zabrinutim tonom: "Znate da osam igrača..."

Edmir Škorić

Jose Mourinho dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Fenerbahčeom i preuzet će brigu o slavnom turskom klubu već narednih dana, mada se još čeka zvanična potvrda.

Prvi je ove informacije objavio fudbalski insider Gianluca Di Marzio. On je naglasio da je postignut dogovor o dvogodišnjem ugovoru i da će Jose voditi turskog viceprvaka.

Mourinho je prvi put danas govorio o tome. Priznao je da još nije završeno s Fenerbahčeom, ali da je odlučan da prihvati izazov i da se raduje tome.

Potom je ipak dao izjavu s kojom je otklonio sve dileme, kada je govorio o trenutnom timu turskog velikana.

"Neće biti lako izboriti Ligu prvaka. Imamo tri runde da prođemo do grupne faze. Osam igrača Fenera je na Euru 2024 i neće moći prisustvovati pripremnom kampu prije prvih utakmica. Bit će teško, ali znate da volim izazove, borit ću se za Ligu prvaka", priznao je Portugalac.

Oglasi

Rio Ferdinand ga je u najavi finala Lige prvaka u emisiji TNT Sportsa upitao ko mu je trenutno najpoznatija osoba u telefonskom imeniku, a Jose je odgovorio: "Predsjednik Fenerbahčea", nakon čega su se i Ferdinand i Mourinho naglas počeli smijati.

I to je svojevrsna potvrda da zaista preuzima ekipu za koju igra i naš Edin Džeko, ali i Rade Krunić koji je došao iz Milana, mada je status obojice i dalje nepoznat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Očekuje se da Mourinho napravi tim koji će izboriti Ligu prvaka, ali i osvojiti titulu na koju se čeka od 2014. godine. Navodno će imati čak 100 miliona eura za kupovinu igrača i već se neka velika imena poput Lewandowskog, Dybalea ili Lukakua povezuju s Fenerom.

Mourinho je bez posla od 2014. kada je dobio otkaz u Romi, s kojom je osvojio Konferencijsku ligu i igrao finale Evropske lige. Prethodno je vodio Tottenham, Manchester United i Chelsea u Engleskoj, Real Madrid u Španiji, Inter u Italiji i Benficu, Leiriju i Porto u Portugalu. Važno je naglasiti da je s Portom i Interom bio prvak Evrope.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Mourinho je bez posla od 2014. kada je dobio otkaz u Romi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi