Mourinhov prvi pik je zvijezda Barcelone, Hansi Flick je imao posljednju riječ

Portugalac preuzima Fener

Mourinhov prvi pik je zvijezda Barcelone, Hansi Flick je imao posljednju riječ

Edmir Škorić

Bivši menadžer Real Madrida i Chelseaja Jose Mourinho u naprednim je pregovorima da postane sljedeći trener turskog velikana Fenerbahčea. Navodno, ostalo je samo još da se ozvaniči posao.

Turci su nakon loše sezone bez ijednog trofeja odmah krenuli u značajne promjene. Prvo su odlučili smijeniti Ismaila Kartala, a umjesto njega dovesti Mourinha, jednog od najboljih trenera posljednjih 20-ak godina.

Još uvijek čekamo na zvaničnu potvrdu iz Fenera, a navodno će Portugalac na raspolaganju imati budžet od čak 100 miliona eura i spreman je da napravi tim iz snova.

Mnoga imena se povezuju sa Fenerbahčeom, a već se uveliko počelo nagađati koga planira da angažuje. Sada katalonski Sport izvještava da je Mourinho usmjeren na Barceloninog napadača Roberta Lewandowskog.

35-godišnjak se ponekad povezivao s odlaskom, uglavnom zbog njegove plaće koja bi trebala porasti na 32 miliona eura za sljedeću sezonu, ali on je tvrdio da želi da ostane. Xavi je bio spreman da se odrekne Poljaka, no stvari bi se mogle promijeniti nakon što je za trenera stigao Hansi Flick, koji je sa Lewandowskim sarađivao u Bayernu.

Oglasi

Nijemac smatra da Lewandowski treba ostati narednes ezone, što bi moglo značiti da će se Mourinho morati okrenuti drugim solucijama u napadu.

Naravno, Fener ima Edina Džeku u rosteru, ali nije najjasnija budućnost bh. reprezentativca u Turskoj, bez obzira što ima još godinu dana ugovora.

Osim Lewandowskog, Mourinhova želja u napadu je njegov bivši napadač Romelu Lukaku, s kojim je imao sjajan odnos u Romi nedavno, ali pitanje je koliko su te opcije za Fener realne s obzirom na to koliko iskusni golgeteri zarađuju po trenutnim ugovorima, ali i zbog same njihove vrijednosti na tržištu.

Nema nikakve dileme da će Fenerbahče dobiti pojačanja tokom ljeta, ali teško da će se Mourinhove želje u napadu ostvariti. Ipak, jasno je da će turski, ali i mnogi mediji širom Evrope sada povezivati mnoge zvijezde s Fenerbahčeom nakon dolaska Portugalca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored Lukakua i Lewandowskog, neke želje su i slobodni golman David de Gea s kojim je Jose radio u Manchester Unitedu, kao i Paulo Dybala, još jedan njegov bivši igrač iz Rome.

Fenerbahče je učinio sve da konačno dođe do titule prvaka. Došao je Edin Džeko, zatim Dušan Tadić, Fred, Dominik Livaković, te brojni drugi fudbaleri, no na kraju je najveći rival Galatasaray ipak ponovo završio na vrhu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi